Recruitment
with care

Nieuws

2018!!!

03 jan. 2018

Namens Professionals in Food: de beste wensen voor een heel mooi 2018! Wij hopen van harte dat het nieuwe jaar jullie veel goeds mag brengen.


Lees meer

“Wat wil je nog bereiken in je carrière?”

05 okt. 2017

Een erg lastige vraag die tijdens een sollicitatiegesprek vaak gesteld wordt. Hoe zou jij deze vraag beantwoorden? Professionals in Food geeft handige tips die jou hierbij kunnen helpen.


Lees meer

“Wat zijn jouw kwaliteiten?”

21 sep. 2017

“Wat zijn jouw kwaliteiten?” Een erg lastige vraag die tijdens een sollicitatiegesprek vaak gesteld wordt. Hoe zou jij deze vraag beantwoorden? Professionals in Food geeft handige tips die jou hierbij kunnen helpen.


Lees meer

Testimonial Andrea Kluytmans

17 aug. 2017

Professionals in Food heeft voor Andrea Kluytmans de bemiddeling verzorgd bij het vinden van haar nieuwe baan. Andrea is nu Kwaliteitsmedewerker bij Maître André.


Lees meer

Welke vragen stel je wel of niet tijdens een sollicitatiegesprek?

25 jul. 2017

In een sollicitatiegesprek word jij in principe geïnterviewd, maar dat betekent niet dat je zelf geen vragen mag stellen. Bekijk de 5 tips.


Lees meer

Vertel eens iets over jezelf?

23 mei 2017

Dé vraag die je in elk sollicitatiegesprek wel kunt verwachten: vertel eens iets over jezelf? De vraag klinkt standaard, maar is dit niet.


Lees meer

Testimonial Jeroen Knijnenburg

09 mei 2017

Recentelijk bemiddelde Professionals in Food Jeroen Knijnenburg naar zijn nieuwe baan. Jaap Willem is nu Productiemanager bij Smaak & Co.


Lees meer

Even voorstellen…Mieke

19 apr. 2017

In maart is ons team uitgebreid met de komst van Recruitment Consultant Mieke. Graag stelt ze zich kort even aan jullie voor.


Lees meer

Paspoort van Professional Michiel

22 mrt. 2017

Michiel Jonkers is Operationeel Directeur bij Professionals in Food. Benieuwd hoe hij het vindt om te werken bij Professionals in Food?


Lees meer

Paspoort van Professional Maxime

17 feb. 2017

Een nieuwe vestiging en we groeien nog steeds. We zoeken nog een Recruitment Consultant! Benieuwd hoe het is om te werken bij Professionals in Food?


Lees meer

Talent werven en behouden (video)

19 jan. 2017

In een interview voor de VMT Trendsbijlage 2017 belicht Michiel Jonkers manieren om toch de juiste mensen te vinden en dat talent aan het bedrijf te binden.


Lees meer

Eén van onze klanten aan het woord: Plaza Foods BV

13 dec. 2016

Recentelijk hebben wij voor onze opdrachtgever Plaza Foods BV te Wijchen een zoektocht naar twee Productieleiders voor twee verschillende locaties afgerond. Marcella Lodder, HR Adviseur bij Plaza Foods BV, vertelt over haar ervaringen.


Lees meer

Wet DBA uitgesteld tot 2018

21 nov. 2016

Door aanhoudende signalen over onduidelijkheid van de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) wordt de werking van de wet uitgesteld tot 2018.


Lees meer

Blog Michiel: Kantelpunt

27 okt. 2016

Ik zal eerlijk zeggen…het schrijven van deze blog valt me zwaar. Vanwege een gebrek aan tijd en als gevolg daarvan een gebrek aan inspiratie.


Lees meer

Tip van de week: Gaten in het CV

13 okt. 2016

Heb je gaten in je cv? Bijvoorbeeld omdat je een periode werkloos geweest bent? Of misschien is er een andere reden dat je werkervaring niet perfect op elkaar aansluit?


Lees meer

Eerste voortgangsrapportage Wet DBA

19 sep. 2016

Maandag 19 september is een eerste voortgangsrapportage van de Wet DBA gepresenteerd. Staatssecretaris Eric Wiebes maakte hierin onder andere bekend dat er een meldpunt komt bij de Belastingdienst.


Lees meer

Wat je nog niet weet over: referentiechecks

23 aug. 2016

Het nagaan van referenties is een standaard onderdeel van ons selectietraject. Waarom doen we dat eigenlijk, referenties nagaan?


Lees meer

Top 5 meest gestelde vragen

07 jul. 2016

Elke dag krijgen wij de meest uiteenlopende vragen gesteld door (potentiële) kandidaten. De vijf meest gestelde vragen hebben wij op een rijtje gezet.


Lees meer

Blog Michiel: Kwaliteitsmanagers: van schaarste naar overschot?

01 jul. 2016

Het is begin juli, maar als er ergens mussen van het dak vallen, is het omdat ze getroffen zijn door de bliksem. Echt lekker komt de zomer nog niet op gang.


Lees meer

Onze beloftes aan onze professionals

18 apr. 2016

Het zoeken naar een nieuwe job is voor de meesten van ons een intensieve bezigheid. Het solliciteren geeft velen een kwetsbaar gevoel, niet in de laatste plaats door de afwijzingen.


Lees meer

Onze overeenkomsten “DBA-proof”

29 mrt. 2016

Vanaf 1 mei 2016 hoef je als zzp’er geen VAR meer aan te vragen. Je vult samen met je opdrachtgevers een modelovereenkomst in die door de Belastingdienst vooraf is getoetst.


Lees meer

Tips voor salarisonderhandelingen

07 jan. 2016

De finish is bijna in zicht. Na alle hordes loop jij voor op alle andere sollicitanten op de positie. Het wederzijdse gevoel is goed, de laatste stapjes voor de finishlijn zijn nog te nemen. Het is tijd voor de arbeidsvoorwaardelijke onderhandelingen!


Lees meer

Blog Michiel: Terugblik op het jaar 2015

10 dec. 2015

Het is weer (bijna) zover: het jaar zit erop. Hoewel het onduidelijk is of het ooit nog weer eens winter zal worden, hebben wij toch onze feestkerstmutsen opgezet!


Lees meer

Open solliciteren, hoe doe je dat?

12 okt. 2015

Solliciteren is vaak al een uitdaging, maar open solliciteren is zo mogelijk nog moeilijker. Je mist de kapstok van de vacature om jouw brief aan te hangen. Waar te beginnen? Hoe te eindigen?


Lees meer

Blog Michiel: De wonderlijke arbeidsmarkt van de levensmiddelenindustrie

25 sep. 2015

Dit is het eerste stukje dat ik schrijf namens Professionals in Food, dus maak ik graag van de gelegenheid gebruik mij even voor te stellen.


Lees meer

10 Tips voor tijdens het sollicitatiegesprek

10 jul. 2015

Even is daar het joepie-gevoel: je mag op gesprek! Maar dan: klamme handen, hoge hartslag, zweet op het voorhoofd…voor velen van ons is een sollicitatiegesprek meer dan spannend.


Lees meer

Uitdagende vragen tijdens sollicitatiegesprek

01 mei 2015

Bereid je goed voor op een sollicitatiegesprek. Recruiters proberen veel over je te weten te komen tijdens het gesprek. Wij hebben enkele uitdagende vragen op een rijtje gezet.


Lees meer

Even voorstellen... Donny

14 dec. 2017

Afgelopen maand is ons team in Zwolle uitgebreid met een nieuwe Recruitment Consultant. Graag stelt Donny zich even kort aan jullie voor.


Lees meer

Tips ter voorbereiding op een beoordelingsgesprek

27 okt. 2017

Tegen het einde van het jaar vinden bij veel bedrijven de beoordelingsgesprekken weer plaats. Hoe jij je hierop goed kunt voorbereiden, lees je in de tips van Professionals in Food.


Lees meer

Paspoort van Professional Mieke

14 sep. 2017

Mieke van de Schraaf is Recruitment Consultant bij Professionals in Food. Benieuwd hoe zij het vindt om te werken bij Professionals in Food?


Lees meer

Belangrijke vragen van onze recruiters

24 aug. 2017

Ieder sollicitatiegesprek is anders met betrekking tot de vragen die je gesteld krijgt. Ook recruiters hebben zo hun voorkeursvragen. Ben je benieuwd naar die van de recruiters van Professionals in Food met bijbehorende toelichting?


Lees meer

Afgestudeerd, wat nu?

06 jul. 2017

Eindelijk, na bloed, zweet en tranen ben je afgestudeerd! Wat kun je doen om je zoektocht naar je eerste baan zo goed mogelijk te laten verlopen? Wij geven je 10 tips.


Lees meer

Paspoort van Professional Anke

02 jun. 2017

Anke van Os is Recruitment Consultant bij Professionals in Food. Benieuwd hoe zij het vindt om te werken bij Professionals in Food?


Lees meer

Paspoort van Professional Ellis

02 mei 2017

Ellis Hulshorst is Vestigingsmanager bij Professionals in Food. Benieuwd hoe zij het vindt om te werken bij Professionals in Food?


Lees meer

De eerste opleidingsvouchers zijn verzonden!

24 apr. 2017

In samenwerking met onze partner BK Opleidingen & Trainingen bieden we onze krachten nu de mogelijkheid een training naar keuze te volgen.


Lees meer

Even voorstellen…Anke

15 mrt. 2017

In februari is ons team uitgebreid met de komst van Recruitment Consultant Anke. Graag stelt ze zich kort even aan jullie voor.


Lees meer

Trots op ons sollicitatietipboekje

23 feb. 2017

En daar kwam hij binnen hoor, letterlijk vers van de pers, ons sollicitatietipboekje. In print nog mooier dan online!


Lees meer

Testimonial Jaap Willem Beens

09 jan. 2017

Recentelijk bemiddelde Professionals in Food Jaap Willem Beens naar zijn nieuwe baan. Jaap Willem is nu Quality Assurance & Compliance Specialist bij Iams Europe BV.


Lees meer

VMT Trendbijlage 2017: Talent werven en behouden

19 dec. 2016

Vorig jaar constateerde Operationeel Directeur Michiel dat er een schaarste is aan goed personeel. Deze schaarste is het afgelopen jaar echter toegenomen. In de VMT Trendsbijlage 2017 belicht hij manieren om toch de juiste mensen te vinden en dat talent aan het bedrijf te binden.


Lees meer

Tip van de week: stuur altijd een motivatie mee

15 nov. 2016

Vroeger…solliciteerde je door een brief te sturen naar aanleiding van een advertentie die je had gevonden in de krant. Bij die brief voegde je jouw geprinte, getypte of zelfs handgeschreven cv.


Lees meer

Technici: van te kleine naar te grote toestroom

03 nov. 2016

Nederland kampt al enkele jaren met een tekort aan goed opgeleide technici. Om de toestroom aan voldoende en goede technici te vergroten stelde Ronald Plasterk van de PvdA in 2012 zelfs voor om technisch onderwijs gratis te maken.


Lees meer

Eén van onze klanten aan het woord: Vleems Bakery en Vleems Food

07 okt. 2016

Recentelijk hebben wij voor onze opdrachtgever Vleems Bakery en Vleems Food te Emmen een zoektocht naar een kwaliteitsmanager afgerond.


Lees meer

Wat je nog niet weet over: verschillende wijzen van indiensttreding

22 sep. 2016

Detachering, uitzending, contract bepaalde tijd of onbepaalde tijd. Iedereen kent de termen, maar toch zijn ze verwarrend. Wat is bijvoorbeeld detachering?


Lees meer

Tip van de week: Check, check dubbelcheck

19 aug. 2016

Niet iedereen besteedt evenveel tijd aan de inhoud en opmaak van het cv. Met een cv geef je een indruk af van je opleiding(en) en werk-, of stage-ervaring.


Lees meer

Eerste gevolgen wet DBA

08 jul. 2016

Sinds 1 mei 2016 is de VAR vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Dit heeft gevolgen voor zowel de zzp’er als opdrachtgever.


Lees meer

Wederom blijk van schaarste kwaliteitsmanagers

24 jun. 2016

In VMT editie 8 wordt aandacht besteed aan het tekort aan kwaliteitsmanagers. “Gewild maar niet te krijgen”, luidt de kop. In december 2015 voorspelde Michiel Jonkers deze schaarste.


Lees meer

Een kijkje in onze keuken

22 apr. 2016

Graag zijn wij open en transparant tegenover onze kandidaten. Zo weet jij als kandidaat wat je kunt verwachten wanneer je solliciteert bij Professionals in Food.


Lees meer

Krachten PiF ontvangen kosteloos vakgerichte training

25 mrt. 2016

Als specialistisch bemiddelaar binnen de levensmiddelenindustrie zoeken wij uitsluitend gekwalificeerde food professionals. Hun kennis en expertise geeft kracht aan onze opdrachtgevers.


Lees meer

Tips voor het instellen van je LinkedIn profiel

12 feb. 2016

Je online presence is een regelmatig vergeten, maar belangrijk item als je op zoek bent naar een baan. Het is slim om even te checken wat er online allemaal over je te vinden is.


Lees meer

Heb jij al een WASvoorschrift voor de inleen van je uitzendkrachten?

08 dec. 2015

Per 01-01-2016 gaan een aantal maatregelen uit de Wet Aanpak Schijnconstructies van kracht. De wet heeft tot doel uitbuiting van uitzendkrachten en premie-ontduiking tegen te gaan.


Lees meer

Het schrijven van een sollicitatiebrief

03 nov. 2015

Je hebt de vacature gezien, even gebeld met het bedrijf en alle seinen staan op groen: dit is jouw baan!! Maar… hoe ga je de ontvanger van jouw sollicitatie nu overtuigen van dit gegeven?


Lees meer

Wat te doen als na een gesprek de terugkoppeling uitblijft?

01 sep. 2015

Je hebt een sollicitatiegesprek gehad en bent nog enthousiast. Ongeacht of dit gesprek naar jouw idee goed of wat minder ging wil je graag de ‘uitslag’ van het gesprek weten.


Lees meer

5 Tips om jezelf online goed te profileren

03 aug. 2015

Als specialistisch bemiddelaar binnen de levensmiddelenindustrie zoeken wij uitsluitend gekwalificeerde food professionals. Hun kennis en expertise geeft kracht aan onze opdrachtgevers.


Lees meer

Top 6 – Voorbereiden sollicitatiegesprek

28 apr. 2015

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je daarom goed voor wanneer je een sollicitatiegesprek hebt. Wij hebben een top 6 met aandachtspunten voor je samengesteld.


Lees meer

Michiel blikt vooruit op 2018: lode's lasten

07 dec. 2017

Vaak maken veel bedrijven rond het einde van het jaar plannen voor de toekomst. Michiel Jonkers, Operationeel Directeur bij Professionals in Food, blikt alvast vooruit op 2018.


Lees meer

Even voorstellen…Bibi

29 sep. 2017

Vol trots kunnen wij jullie vertellen dat ons team van Recruiters op ons kantoor in Den Bosch is uitgebreid met Bibi Verberk als Recruitment Consultant. Graag stelt Bibi zich even kort aan jullie voor.


Lees meer

Eén van onze klanten aan het woord: GMP+

06 sep. 2017

Professionals in Food heeft meerdere vacatures voor GMP+ vervuld. Roland van der Post is als Operations Director binnen GMP+ o.a. verantwoordelijk voor de werving van nieuwe kandidaten.


Lees meer

Vragen die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek

01 aug. 2017

Het is altijd goed om tijdens een sollicitatiegesprek voorbereid te zijn en vragen te stellen. Maar als je dan vragen stelt, aan wat voor soort vragen moet je nou denken?


Lees meer

Een werkdag van Ellis

06 jul. 2017

Ellis, vestigingsmanager van Professionals in Food in Zwolle, geeft een kijkje in haar werkdag.


Lees meer

Een werkdag van Michiel

16 mei 2017

Michiel, Operationeel Directeur van Professionals in Food, geeft een kijkje in zijn werkdag.


Lees meer

Zomer 2017 duidelijkheid over wet DBA

24 apr. 2017

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën dat er begin juli duidelijkheid komt over eventuele verdere opschorting van de wet DBA.


Lees meer

Top 5 don’ts voor kandidaten

11 apr. 2017

Iedereen bereidt zich anders voor op een sollicitatiegesprek. Er zijn evengoed enkele valkuilen waar we kandidaten met regelmaat in zien trappen.


Lees meer

Sollicitatiechecklist

01 mrt. 2017

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door de zenuwen is het mogelijk dat je echter soms wat puntjes mist in de voorbereiding.


Lees meer

Nu ook Professionals in Zwolle!

06 feb. 2017

Na jaren vanuit Den Bosch opdrachtgevers verspreid over het hele land bediend te hebben, zijn we er trots op vandaag officieel onze vestiging in Zwolle te openen.


Lees meer

Blog Michiel: De zeilen bollen richting Zwolle

30 dec. 2016

In mijn blog ‘Kantelpunt’ van oktober kondigde ik aan tegen het einde van het jaar met ‘nieuws’ te komen. Het spijt me dat ik jullie zo lang in spanning (zeker wel toch?) heb gelaten…Nu is het eindelijk zover dat het wereldkundig gemaakt mag worden:


Lees meer

Wat je nog niet weet over: trainingen bij Professionals in Food

24 nov. 2016

Persoonlijke ontwikkeling en arbeidsvreugde zijn essentieel voor een succesvol en langdurig dienstverband. Voor werkgevers is het behoud van ‘frisse’ medewerkers van groot belang.


Lees meer

Binden in plaats van zoeken

08 nov. 2016

In de strijd om goed personeel lopen organisaties niet alleen het risico dat hun vacatures lang openstaan. Als je even niet oplet is jouw waardevolle kracht vertrokken. Gezwicht voor de verlokkingen van de buurman.


Lees meer

Wat je nog niet weet over: werken als ZZP’er via Professionals in Food

25 okt. 2016

Het gros van de functies waarvoor wij bemiddelen heeft een permanent karakter. Daarom lijkt het voor ZZP’ers wellicht niet interessant je bij ons aan te melden. Toch helpen wij jaarlijks verschillende ZZP’ers aan opdrachten.


Lees meer

Eén van onze klanten aan het woord: Wylax International B.V.

27 sep. 2016

Recentelijk hebben wij voor onze opdrachtgever Wylax International B.V. te Woudrichem een zoektocht naar een Medewerker QA afgerond.


Lees meer

Tip van de week: Ga goed weg

06 sep. 2016

De meesten van ons wisselen in hun carrière een paar keer van baan. Soms omdat je zelf toe bent aan wat anders, soms omdat jouw werkgever het initiatief neemt.


Lees meer

Testimonial Henriëtte Grooten

10 aug. 2016

Professionals in Food bemiddelde Henriëtte Grooten naar haar nieuwe baan. Henriëtte is nu Manager Specificatiebeheer en Etikettering bij Zijerveld.


Lees meer

Brexit raakt de voedselverwerkende industrie

04 jul. 2016

Nederland hoort tot de top 3 van de EU-landen die het zwaarst worden getroffen door een Brexit. Dit omdat onze economie erg verwezen is met de economie van de UK.


Lees meer

Eén van onze klanten aan het woord: Cêlavíta

12 jun. 2016

Voor onze opdrachtgever Cêlavíta te Wezep hebben wij de zoektocht naar een QC Medewerker afgerond. Inmiddels heeft Professionals in Food meerdere vacatures voor Cêlavíta vervuld.


Lees meer

Solliciteren doe je zo

29 mrt. 2016

Wij hebben onze sollicitatietips gebundeld in één boekje: Solliciteren doe je zo. Alle tips om van solliciteren een succes te maken.


Lees meer

Blog Michiel: Geluksdruk

21 mrt. 2016

Wow, het nieuwe jaar is weer volop van start. Sterker…Q1 zit er alweer bijna op. De winterbandjes waren redelijk zinloos deze winter en mogen er weer af. En wat een start maakten wij!


Lees meer

VMT Trendbijlage 2016: Kwaliteitsmanagers schaars

17 dec. 2015

Michiel Jonkers, Operationeel Directeur Professionals in Food, gaat in op de trends op het gebied van arbeidsbemiddeling in de voedingsindustrie.


Lees meer

Je eerste werkdag in je nieuwe baan; hoe maak je een fijne indruk?

26 nov. 2015

Heb je al die sollicitatiehordes goed genomen, staat ineens die eerste werkdag voor de deur. Spannend! Vooraf vraag je je misschien van alles af: wat trek ik aan?


Lees meer

Wet DBA vervangt de VAR per 1 januari 2016

30 sep. 2015

Op 6 oktober is de Wet DBA behandeld in de Eerste Kamer. Indien de wet wordt goedgekeurd, wordt de VAR per 1 januari 2016 vervangen.


Lees meer

Solliciteren en social media

05 aug. 2015

Social media blunders…bedrijven maken ze volop. Ook bij sollicitanten komen we ze echter vaak tegen. Hoewel soms grappig, voorkomen toch beter dan er door ervaring van te leren.


Lees meer

Tips voor je curriculum vitae (cv)

02 jun. 2015

Een cv is in de praktijk meer een weergave van een carrièreverloop dan van een levensloop. Immers, zaken met een grote persoonlijke impact staan er in de regel niet op.


Lees meer