Recruitment
with care

Testimonial

Eén van onze klanten aan het woord: GMP+

Roland van der Post, Operations Director

Roland van der Post is Operations Director binnen GMP+. Hier is hij onder andere verantwoordelijk voor de werving van nieuwe kandidaten. Tijdens dit wervingsproces was Roland op zoek naar verjonging en verfrissing ten behoeve van verdere ontwikkeling van de organisatie. Mensen met eigen ideeën, die tegengas kunnen en durven geven tegen bestaande opinies. Professionals in Food heeft meerdere vacatures voor GMP+ vervuld. Maar hoe is Roland van der Post eigenlijk bij Professionals in Food terecht gekomen?

Jullie consultants stelde dermate goede vragen dat ik dacht ‘hé, die partij moet ik hebben.’ Ik was onder de indruk.”

“Binnen GMP+ kwam er een vacature voor een ‘Junior Projectadviseur Kwaliteit’ beschikbaar en ik ben me in de markt gaan verdiepen. We wilden het met onze huidige recruiters namelijk anders aan gaan pakken. En toen zag ik een advertentie van Professionals in Food in een voedingsmiddelenvakblad waar ze kwaliteitsmanagers zochten. Om eerlijk te zijn, kende ik jullie club niet. Maar ik heb toen contact opgenomen met Professionals in Food en één van jullie consultants stelde dermate goede vragen dat ik dacht ‘hé, die partij moet ik hebben.’ Ik was onder de indruk.”

“Ik vind het bijvoorbeeld heel lastig om in te schatten of de andere kant wel begrijpt wat wij zoeken. Dat is in het verleden wel gebleken dat ik met twee partijen heb gewerkt waar ik kon praten als Brugman, maar kandidaten aangeleverd kreeg die allesbehalve voldeden aan onze vraag. Soms zit dat in de functie, maar vaak zit het in wat voor soort iemand ik zoek, dus op persoonsniveau. Klopt het karakter dat ik voorgeschoteld krijg ongeveer met wat ik zoek? Dat is voor mij altijd wel de twijfel en de zoektocht. Verder is er ook nog een zakelijke reden dat ik me bij een nieuwe samenwerking af vraag: waarom zouden zij dat wél kunnen?”

Toch is Roland de samenwerking met Professionals in Food aan gegaan. Heel simpel door het gewoonweg maar eens te proberen; no cure no pay. “De eerste telefonische kennismaking voelde goed, en de eerlijkheid die daarna in het tweede gesprek volgde, daar houd ik van. Wat ik verder heel positief aan Professionals in Food vind, is dat jullie heel down to earth over kwamen. In het verleden hebben we ook met grote kantoren zaken gedaan en kreeg ik allerlei mensen aan de telefoon die zich wilden voorstellen. Daar heb ik niet zoveel aan. Ik houd van vastigheid en duidelijkheid, ook qua contactpersoon. Niet dat dit iedere keer wisselt en ik geen vast aanspreekpunt meer heb.”

Roland is zeer te spreken over de samenwerking met Professionals in Food. Het enige minpuntje dat hij kan noemen is de bereikbaarheid van Professionals in Food. Roland geeft aan een paar keer na 17 uur gebeld te hebben en dat hij een bandje kreeg of zelfs helemaal geen contact. “Daar was ik verbaasd over. Maar gelukkig had het geen bloedspoed dus ik heb het de volgende dag gewoon opnieuw geprobeerd. En toen lukte het wel.” Inmiddels heeft Professionals in Food een eigen voicemail en zijn ze tegenwoordig normaliter wel tot zes uur telefonisch bereikbaar. Dus dat is ook opgelost.

Verder heeft Roland voornamelijk positieve ervaringen. “Ik heb het idee dat jullie heel snel door hebben wat voor kandidaat ik zoek. Ik weet de exacte percentages niet, maar over het algemeen sloten de profielen van kandidaten die Professionals in Food aanbood goed aan op wat wij zochten. Ik had het gevoel dat het goed paste en dat de match zelfs steeds beter werd. Wellicht hadden we een keer een nuance verschil, maar soms was het ook voor ons zoeken naar wat wij precies wilden. Dit hoort er bij en past in de gehele zoektocht naar de geschikte kandidaat. Vooral het kort op de bal zitten vind ik een pluspunt. Het snelle schakelen; dat je te maken hebt met iemand die weet waar het over gaat. En de betrokkenheid. Jullie zitten er lekker bovenop, jullie stalken mij op een goede manier. Dat is voor mij prettig maar ook voor de kandidaten omdat ze weten waar ze aan toe zijn.”