Recruitment
with care

Testimonial

Meewerkend Voorman Paul van Boekel vertelt over de bemiddeling naar zijn nieuwe baan

Een prettig traject met volop communicatie en contact

12 apr. 2018

Paul is één van de professionals waar we de afgelopen tijd met veel plezier voor hebben bemiddeld. Inmiddels is hij een paar maanden aan de slag als Meewerkend Voorman in de vleessector. Eerder werkte hij als chef slager in de retailindustrie. We spreken hem op zijn werk bij Vion in Apeldoorn.

Gevraagd naar hoe het gaat reageert Paul direct enthousiast: “Goed! Het bevalt supergoed bij Vion. Ten opzichte van het supermarktwezen is het wel anders, zowel qua omvang als qua cultuur. Hier heb ik 350 collega’s met vele nationaliteiten. We spreken onderling wel veel Nederlands en waar dat niet kan, spreken we Engels. De meesten beheersen dat goed.”

Paul zit dus goed op zijn plek, maar wat doet hij nu op een gemiddelde dag? “’s-Morgens vroeg begin ik met het voorbereiden van de planning. Om half zes gaan we de snijzaal in, vervolgens zoeken we de specificaties van de dag uit en maken we een schema. Als de lijnen starten gaan we controleren op kwaliteit en dat we de juiste hoeveelheden produceren conform specificatie. Vier keer per dag hebben we als voormannen kort onderling overleg over de dingen waar we tegenaan lopen. Zo zijn we goed in staat elkaar te helpen,” vertelt Paul.

"Wat mij betreft gaan we door!"

Binnen Vion zijn er Voormannen en Meewerkend Voormannen. Zij werken nauw samen. Paul legt uit wat de verschillen en overeenkomsten zijn: “Als Meewerkend Voorman ben je meer verantwoordelijk voor de directe aansturing en sta je aan de lijn, terwijl de Voorman meer op kantoor zit en ook bezig is met cijfers, functioneringsgesprekken en dat soort dingen. Dat hoeven wij in principe niet te doen. Er zijn 4 Voormannen, 3 Meewerkend Voormannen en 2 Bedrijfsleiders. Dat vult elkaar goed aan.”

Voor Paul was het de eerste keer dat hij via een bureau een nieuwe baan vond. Paul vertelt hierover: "Mijn ervaring met Professionals in Food is positief. Er is tijdens de bemiddeling veel contact geweest en ook het contact tussen Vion en Professionals in Food ging snel. Als ik hier wegging na mijn gesprek, werd ik al voordat ik thuis was door jullie gebeld. In het begin had ik nog wel wat vragen over mijn loonstroken, maar dat is nu duidelijk. Ook de betalingen gaan goed. Dat ging eerst twee keer mis 

omdat ik hier nog niet helemaal goed in de systemen stond. Daarop is zowel door jullie als door Vion snel gehandeld. Nu gaat dat structureel goed van alle zijden.”

“Ik vind het lastig te zeggen wat Professionals in Food nog kan verbeteren. Ook nu ik gestart ben is het contact goed. Jullie nemen regelmatig contact met me op en dat vind ik prettig. Het bevalt. Ik zou jullie typeren als 'klantvriendelijk'. Jullie staan achter jullie medewerkers. Vooral het contact houden vind ik dus positief, net als de snelle reactie op mijn vragen. Ik hoef nooit ergens twee keer achteraan.”

De toekomst ziet Paul zonnig tegemoet. "We zullen binnenkort wel overleg voeren of ik verder ga via Professionals in Food of dat ik in directe dienst treedt bij Vion. Dat is natuurlijk ook aan hen. Wat mij betreft gaan we door!” 

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren