Recruitment
with care

Nieuws

Partner in de spotlights: BK Opleidingen & Trainingen

Sjoerd Remmers over de ontwikkelingen op het gebied van trainingen en opleidingen in de foodsector

11 jun. 2018

BK Opleidingen & Trainingen en Professionals in Food werken inmiddels jaren samen op het gebied van trainingen en werving en selectie. Professionals in Food vindt voor BK Opleidingen & Trainingen de nieuwe medewerkers en BK Opleidingen & Trainingen verzorgt de trainingen van door Professionals in Food gedetacheerde medewerkers en voor verschillende opdrachtgevers van Professionals in Food. Die samenwerking verloopt naar grote tevredenheid en dus vinden wij het de hoogste tijd om onze partner eens in de schijnwerpers te zetten. Sjoerd Remmers, Teamleider BK Opleidingen & Trainingen, geeft een kijkje in de keuken van een professionele, cedeo-erkende opleider binnen de foodsector.

“BK Opleidingen & Trainingen is een onderdeel van de Care for Food Group. Wij verzorgen trainingen op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne. Dat zijn de drie hoofdpunten. Die trainingen geven we op allerlei verschillende manieren. We werken daarbij vanuit vijf pijlers; we bieden trainingen aan op basis van open inschrijvingen, verzorgen incompany trainingen, bieden e-learnings aan, verzorgen mbo opleidingen in samenwerking met de SVO en verzorgen de interne opleidingen van de Care for Food Group, de organisatie waar we onderdeel van zijn.

"Kenmerkend aan onze aanpak is dat we trainingen toesnijden op de behoefte van onze opdrachtgevers; allen bedrijven uit de foodsector".

Omdat onze trainers ook operationeel actief zijn als Projectmanager Kwaliteit, komen zij bij veel levensmiddelenbedrijven over de vloer. Zij zijn dan ook zeer goed op de hoogte van de actuele uitdagingen in de foodsector. Zij delen hun ervaringen dan ook vanuit een grote praktijkervaring naast een diepgaande theoretische kennis.

Kenmerkend aan onze aanpak is dat we trainingen toesnijden op de behoefte van onze opdrachtgevers, allen bedrijven uit de foodsector. Zeker bij incompany trainingen en het ontwikkelen van bepaalde e-learnings geldt dat we eerst samen met de klant om tafel gaan om het ‘probleem’ helder te krijgen. Op basis daarvan maken we een op maat gesneden plan. Daarbij gebruiken we bijvoorbeeld de specifieke werksituatie binnen de organisatie en belichten we hun concrete werkvoorschriften. Ook maken we de trainingsdocumenten op met gebruik van bedrijfsspecifieke beelden, waaronder logo’s van de opdrachtgever zelf. Maar soms blijkt tijdens de verkenning ook dat een training niet de oplossing gaat zijn voor het probleem. Daar zijn we dan ook open over.

Daarnaast kijken we altijd naar onze doelgroep wanneer we een training opzetten. Wanneer we een training geven aan academici zal het theoretische element over het algemeen een groter onderdeel uitmaken van de training dan wanneer we mbo’ers, zoals bijvoorbeeld food operators, trainen. Die trainingen zijn vaak interactiever en meer gericht op de praktische toepasbaarheid.

Onze trainingen spelen vaak in op actuele vraagstukken. Zo zijn er momenteel trainingen op basis van open inschrijving waarmee we bedrijven klaarstomen voor de nieuwe elementen in de BRC 

norm. Wij bieden bijvoorbeeld trainingen aan die de HACCP teamleider voldoende kwalificeren om aan de norm te voldoen. Ook de training ‘voedselfraude en productintegriteit’ is opgezet naar aanleiding van een specifieke vraag vanuit de foodsector. Beide trainingen worden zeer goed ontvangen.

Vanaf volgende week verzorgen wij geaccrediteerde trainingen waarin we food professionals opleiden tot PCQI (Preventive Controls Qualified Individual). Bedrijven in de foodsector die leveren aan de VS hebben tegenwoordig iemand nodig die over die kwalificatie beschikt. Voor de pluimvee-organisaties die exporteren naar het VK hebben wij een training ‘hygiëne en biosecurity’ opgezet die voldoet aan de eisen van Poultry Passport.

Altijd populair zijn onze trainingen ‘microbiologie’ en ‘auditvaardigheden’. Deze zijn onder andere via open inschrijving te volgen. Je ziet dat de deelnemers dan profiteren van elkaar: ze wisselen ervaringen uit en na de training vaak ook kaartjes. Zo ontstaan steeds nieuwe kleine netwerkjes.

Naast de ontwikkelingen in de foodsector, houden we ook de ontwikkelingen in opleidingsland nauwkeurig in de gaten. We doen steeds meer met blended learning, waarbij de kennis tijdens e-learnings wordt verworven en tijdens een face-to-face training wordt toegepast. De trainer daagt de deelnemers uit om aan de slag te gaan met een individuele verbeteropdracht. Zo kan men in eigen tijd de kennis vergaren en wordt er efficiënt gebruikgemaakt van de inzet van onze trainers.  Op deze manier trainen is bewezen effectiever.

"Naast de ontwikkelingen in de foodsector, houden we ook de ontwikkelingen in opleidingsland nauwkeurig in de gaten".

De ontwikkelingen volgen elkaar nu snel op en er staan voor de komende tijd nog volop innovaties op de rol voor ons. Dit biedt volop uitdaging en maakt mijn werk leuk. Wat we allemaal gaan doen? Concreet verklap ik het nog niet, maar je kunt ervan uitgaan dat de innovaties hun oorsprong hebben in de toenemende technologische mogelijkheden. Daarnaast zorgen we voor een actueel aanbod waarbij we elk jaar een vijftal nieuwe trainingen aanbieden.

Onze klanttevredenheidsscore is momenteel 98%. Daar ben ik echt trots op. De komende jaren wil ik dat niveau minimaal handhaven met mijn team. En dat betekent dat we volop blijven investeren en onszelf blijven ontwikkelen. Daar zie ik echt naar uit”.

Meer weten over onze partner BK Opleidingen & Trainingen? Kijk eens op hun website: www.bk-opleidingenentrainingen.nl.

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren