Recruitment
with care

Nieuws

Aa_bakeries in het nieuw

Site Manager Wim Grooteman vertelt over de ontwikkelingen bij het Bornse bedrijf

02 sep. 2021

Momenteel staat de productie bij aa_bakeries in Born op een laag pitje, maar toch gaat het erg goed met het bedrijf. De organisatie is, samen met Van Diermen Masterbakers uit Bunschoten-Spakenburg, begin 2018 onderdeel geworden van de groep Poppies Bakeries. Zij hebben besloten de productie in Born volledig om te gooien en uit te breiden, waardoor ongeveer 80% van het bedrijf tijdens ons bezoek bevolkt wordt door bouwvakkers. Dat er hier groots geïnvesteerd wordt is al zichtbaar aan buitenkant, waar bouwpuin en shovels het straatbeeld bepalen.

Wanneer we, iets te vroeg, aankomen zit onze gastheer Wim Grooteman nog even in een productieoverleg. Als zijn teamleiders en hij naar buiten komen, zien we vrolijke gezichten. Later, tijdens de rondleiding, treffen we de teamleiders opnieuw in een klein groepje bij een productiemachine waar decoratie op donuts wordt aangebracht. Wim vertelt enthousiast dat zij die morgen een idee hebben ingebracht waarvan ze nu een proefproductie aan het draaien zijn. En…het werkt!

Geheel in lijn met de warme ontvangst krijgen we bij de koffie na de

Wim Grooteman Aa Bakeries Bijgesneden

rondleiding de eer om de eerste donuts van deze lijn te verorberen. We voelen ons welkom en de donuts zijn nog heerlijk ook.

"Wij willen de beste in Europa zijn"

Het is een leuke ervaring die veel zegt over de bijzondere sfeer en dynamiek binnen het bedrijf. Er gebeurt veel en de vernieuwing wakkert het enthousiasme en de betrokkenheid aan. Vanwege de uitbreiding van de productie, komen er ook veel vacatures aan. Zo zoeken we straks een Shiftmanager, een Medewerker QA/QC, een Product Specialist en, last but not least, een assistant Plant Manager die als rechterhand van Wim gaat functioneren. Alle reden dus om Wim uitgebreid aan het woord te laten.

Wim, je werkt hier momenteel als Plant Manager. Hoe is dat zo gekomen?

“Mijn hele werkende leven werk ik al in de productie. Ik ben begonnen als brood- en banketbakker en heb vervolgens binnen de productie verschillende functies vervuld. Zodoende ben ik doorgegroeid van medewerker in de productie naar productiemanager. De laatste jaren heb ik mijzelf met name gericht op interimwerk binnen productiebedrijven. Afgelopen december ben ik hier begonnen. Ik kende Peter Moolhuizen, de Managing Director van Van Diermen en aa_bakeries, vanuit het verleden. Hij had iemand nodig die hier mee ging kijken naar de productie in aanloop naar de verbouwing en zodoende ben ik hier gestart. Dat zou in eerste instantie op interim-basis zijn voor drie maanden, maar omdat de toenmalige plantmanager uit dienst trad en ik het hier bijzonder goed naar mijn zin heb, ben ik gebleven en geef ik nu leiding aan de volledige plant. Dat bevalt echt heel goed. De mensen zijn fijn en het voelt als een warm bad. Met veel plezier reis ik de afstand van mijn woonplaats Ermelo naar Born.”

Kun je iets meer vertellen over jullie afzetmarkt?

“We leveren zowel aan de Food Service als retail. Onze afnemers bevinden zich verspreid over heel Europa en variëren van grote supermarktketens, groothandels tot kleinere bakkerijen.”

Nu zijn jullie volop aan het verbouwen. Wat is de reden dat er zo geïnvesteerd wordt in deze locatie?

“Kort gezegd waren we een soesjesfabriek en worden we een donutfabriek. Na de overname door Poppies Bakeries, een grote Europese speler, is besloten dat, mede omdat de locatie hier vanuit Europees perspectief strategisch gunstig is, we hier op grote schaal donuts gaan produceren. De productie van de soesjes komt volledig bij Van Diermen te liggen. Dat heeft tot gevolg dat we de hele faciliteit hier tot op de kale muren hebben gestript en alles volledig nieuw inrichten. Met een aanzienlijke investering verrijst er eigenlijk gewoon een nieuwe fabriek en dat biedt ongekende mogelijkheden.

Meedenken

We willen hier de beste van Europa mee worden. Daarvoor zijn niet alleen moderne productiemiddelen nodig, maar ook zoeken we ter uitbreiding van ons personeelsbestand nieuwe collega’s die mee kunnen denken en zodoende een bijdrage leveren aan het optimaal inrichten van de processen.”

"Omdat we een state-of-the-art productiefaciliteit aan het bouwen zijn zoeken we mensen die daarbij passen"

Er zitten dus wat vacatures aan te komen. Waarom zoek je juist deze mensen?

“De komende jaren moeten er mensen bij. We beginnen met één lijn waarmee we meer dan 20.000 mini donuts per uur gaan produceren. De vraag is echter zo groot, dat we ook al snel in ploegendienst zullen gaan werken. Omdat we een state-of-the-art productiefaciliteit aan het bouwen zijn, zoeken we ook mensen die daar qua niveau goed bij passen en hun steentje bij kunnen dragen aan de opzet en ontwikkeling hiervan.

Vacatures door uitbreiding

Om dat vorm te geven is het nodig dat er op verschillende vlakken mensen bijkomen. Dat resulteert in vacatures voor een Product Specialist, een Shiftmanager, een Assistant Plant Manager en een Medewerker QA/QC. De Product Specialist zal een bijdrage leveren aan de verbeteringen van proces en product, de Shiftmanager en Assistant Plant Manager zullen bijdragen aan een efficiënte operatie en de kwaliteitsmedewerker versterkt het aanwezige team om onze kwaliteitsborging naar een nog hoger plan te trekken. Binnen de afdeling kwaliteit werken nu twee mensen, waarvan één straks de afdeling

Verbouwing Aa Bakeries 2

gaat leiden. De Product Specialist gaat op het nieuwe laboratorium hier verschillende toepassingen ontwikkelen en verkoopsamples klaarmaken. De ontwikkelingen zullen deels vanuit klantvraag zijn, maar tegelijkertijd ook vanuit eigen initiatief. De Shift Manager en de Assistant Plant Manager drukken hun stempel op de inrichting van de productie en de borging van een fijne en veilige werkomgeving.

"Iedereen doet er hier toe"

Ook op het gebied van productiepersoneel en technische dienst zullen we flink uitbreiden. We hebben nu zo’n 30 mensen als vaste kern en een flexibele schil van 10 tot 50 mensen. Straks zullen we, naar ik verwacht, met de vaste kern al wel rond de 50 man op productie hebben en daar komen de flexibele schil en de staffuncties dan nog bij.”

Als werkgever in een krappe arbeidsmarkt is het soms lastig om de juiste mensen te vinden. Waarom zou een goede kracht de overstap maken naar aa_bakeries?

“Over dat antwoord hoef ik niet lang na te denken. Er gebeuren hier zoveel mooie dingen en het vertrouwen is groot. Ook vanuit het moederbedrijf. De vraag is niet of we gaan groeien, maar hoe snel. We staan aan de rand van grote successen. Het is prachtig dat je een bijdrage kunt leveren aan de inrichting en opstart van een compleet nieuwe fabriek. Hoe vaak komt het voor dat je op zo’n moment in kunt stappen en later kunt zeggen: ‘Dat heb ik opgebouwd’?

Groot en familiair

Daarbij is de sfeer zeer positief. We worden veel groter dan we zijn, maar toch verwacht ik dat het familiaire dat nu in het bedrijf zit blijft. Iedereen doet

er hier toe. Vanuit die gedachte is het ook voor iedereen mogelijk om een echte impact te hebben op onze organisatie. Je zag het vanmorgen. Dan wordt er tijdens het productieoverleg een idee geopperd door mijn teamleiders en een paar uur later kan het succes gevierd worden. We kunnen hierdoor, tijdens deze verbouwing, onze productiecapaciteit direct opvoeren. Dat komt volledig op hun conto. Daar word ik heel blij van.

Mijn persoonlijke ervaring is ook erg positief. Ik kwam binnen als hoger leidinggevende en dan wordt normaliter vaak even de kat uit de boom gekeken, maar hier voelde het als een warm bad. Ik hoorde er direct bij. Dat warme willen we behouden. Ook straks mag iedereen bij mij binnenlopen, ook voor een gesprek dat niet over werk gaat.

Werken bij aa_bakeries moet leuk zijn. Een sfeer waar een leidinggevende er regelmatig met de zweep overheen moet past hier niet. Ik verwacht daarom ook van mensen die hier komen werken dat ze een positieve bijdrage leveren aan een prettige werksfeer. Daarom zoek ik vakvolwassen mensen. Mensen die zelf initiatief nemen en een wezenlijke bijdrage willen leveren. Mensen die door de manier waarop ze hun werk doen anderen inspireren.

"Het is belangrijk dat we open staan voor elkaars meningen en ideeën. Daarmee komen we verder"

Het is daarom belangrijk dat niemand bang is om een ander aan te spreken. Als ik bijvoorbeeld de productievloer op loop en mijn mutsje zit niet goed, dan waardeer ik het zeer als iemand me daarop wijst. Zo moet het zijn. Het is belangrijk dat we open staan voor de mening en ideeën van elkaar. Daarmee komen we verder.

Mogelijkheden door ontwikkelingen

Alle ontwikkelingen bieden ook (ontwikkel)mogelijkheden. Niet alleen qua functiedoorgroei, maar ook qua verdieping van kennis en ervaring. We vinden het belangrijk dat mensen zich ontwikkelen. Dat gebeurt ‘on the job’ omdat ideeën worden omarmd en we elkaar inspireren, maar we investeren ook in opleiden en trainingen.”

Wil jij onderdeel uitmaken van het succes van aa_bakeries? Of heb je nog vragen over het bedrijf of één van de vacatures? Neem dan contact op met Johanna Pierhagen, recruiter. Dat kan via j.pierhagen@professionalsinfood.nl of telefonisch op 085-1050124.

Pand Aa Bakeries Born

Actief in de foodsector en op zoek naar nieuwe collega's? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen!

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren