Recruitment
with care

Blog

Binden in plaats van zoeken

Vacatures vullen en ongewenst personeelsverloop tegengaan

08 jan. 2019

In de strijd om goed personeel lopen organisaties niet alleen het risico dat hun vacatures lang openstaan; als je even niet oplet is jouw waardevolle kracht vertrokken. Gezwicht voor de verlokkingen van de buurman. En dan heb je een dubbel probleem: urgente noodzaak iemand te vervangen en een arbeidsmarkt waar een snelle werving geen vanzelfsprekendheid is. En als er één schaap over de dam is…Voor je het weet waagt collega twee ook de sprong.

Een bepalende factor van medewerker tevredenheid is het toekomstperspectief dat de medewerker heeft

Ga personeelsverloop tegen

Er is tegenwoordig veel aandacht voor arbeidsmarktcommunicatie strategieën. Ten opzichte daarvan blijft het belang van werknemer retentie wat onderbelicht. Want hoewel het belangrijk is zo snel mogelijk vacatures te vervullen, is het eveneens verstandig ongewenst personeelsverloop tegen te gaan. Hoe? Door te investeren in de ontwikkeling van jouw (cruciale) mensen, hen voldoende uitdaging en perspectief te bieden en oog te hebben voor een prettige werksfeer. Een geldelijke beloning kan elders beter zijn, maar een gelukkige medewerker zal niet snel vertrekken.

Bied toekomstperspectief

Een bepalende factor van medewerker tevredenheid is het toekomstperspectief dat de medewerker heeft. Ons advies is om met de medewerkers te onderzoeken wat hen drijft en op basis daarvan op zoek te gaan naar gemeenschappelijke belangen van de organisatie en de medewerker. En als je die dan hebt gevonden: maak middelen en tijd beschikbaar om hier samen met die medewerker naartoe te werken. Daar horen in veel gevallen ook trainingen bij. En ja, dat kost geld. Omdat er binnen de levensmiddelenindustrie echter constant sprake is van ontwikkeling en modernisering, zal de scholing voor de meeste bedrijven lonend zijn.

Positieve gevolgen toekomstperspectief

Wat is namelijk het gevolg? Een gemotiveerde, zichzelf ontwikkelende medewerker. Die zal normaliter vrolijk op zijn werk zitten en dus ook anderen positief beïnvloeden. Op deze wijze helpt de ontwikkeling van de medewerker de organisatie op meerdere fronten vooruit: het zorgt voor minder personeelsverloop en meer aanwezige kennis en kunde.

Professionals in Food filosofie

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die leiden tot behoud van gemotiveerde medewerkers; we pikken er hier slechts één uit. Dat is er overigens wel eentje waar we als Professionals in Food sterk in geloven. Het is bij ons intern de manier waarop wij met elkaar omgaan. En naar onze detacheringskrachten proberen wij deze filosofie deels te vertalen door hen proactief vakgerichte trainingen aan te bieden. Op deze manier hopen we dat ze goed bij ons en onze opdrachtgevers blijven plakken.

Wij wensen u dan ook veel werkplezier en persoonlijke ontwikkeling toe.

Bekijk alle berichten
Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren