Recruitment
with care

Blog

Een werkdag van Michiel

Operationeel Directeur van Professionals in Food

16 mei 2017

Professionals in Food groeit. Naast een vestiging in Den Bosch, is er sinds februari ook een kantoor in Zwolle geopend. Michiel, Operationeel Directeur van Professionals in Food, geeft een kijkje in zijn werkdag.

6:00 uur

Ruim voor de wekker sta ik op. Het hoofd zit een beetje vol en een mailtje dat ik nog moet sturen blijft erin rondzingen. Mijn nog wat slaperige zoontje kom ik tegen op de overloop. Nu hij mij gezien heeft, gaat hij niet meer naar bed voor dat laatste half uurtje. Dan maar samen naar beneden, waar ik hem achter een kidskanaal zet en zelf die mail typ en verstuur.

8:30 uur

Zoonlief is op school afgezet. Vandaag ga ik vanuit Den Bosch naar onze afgelopen februari geopende vestiging in Zwolle. Het is regenachtig en dus druk. Onderweg bel ik met Ellen Vaarhorst, Business Unit Manager van MicroCare Laboratorium BV. We werken veel samen en hebben wat zaken af te stemmen. Ook zij staat in de file, dus we hebben de tijd. Een kleine 45 minuten en een goed gesprek later, bevind ik mijzelf tussen Arnhem en Apeldoorn, voel ik me wat slaperig (ja, nu natuurlijk wel, fijn hoor) en zet ik de muziek even wat luider.

10:10 uur

Ik draai industrieterrein de Marslanden op. Mooi is het er niet, zeker niet op deze druilerige dag. Hoewel mijn hart geen sprongetje maakt als ik het parkeerterreintje voor onze vestiging opdraai, ben ik toch tevreden over de locatie. Het biedt een mooie gelegenheid om kostenefficiënt op te starten en vestigingsmanager Ellis en recruitment consultant Anke hebben het er vlot gezellig gemaakt. De opstartperiode is een mooie en heeft zijn charme. Toch houd ik nu al stiekem de vrijkomende kantoorruimtes in het centrum in de gaten ter voorbereiding voor onze volgende stap.

10:30 uur

Ellis en ik voeren een leuk tweede sollicitatiegesprek met een potentiële recruitment consultant. Zij zou best eens de juiste persoon kunnen zijn om team Zwolle te completeren. Zoals we vaker doen, benoemen we expliciet de zwaardere aspecten van de functie: we zijn eigenlijk altijd druk, hebben continu meerdere ballen in de lucht te houden en daarom zijn er periodes waarin je ‘wordt geleefd’. Ook is het een veeleisende baan waar veel van jouw functioneren afhangt: je verzorgt immers het hele primaire proces en bent de vaste contactpersoon van de klanten in jouw regio. Voor de

ondernemende inborst die een drive om ‘goed’ te doen weet te combineren met commerciële vaardigheden en een sterk ontwikkeld sociaal gevoel heeft, kan het erg leuk zijn. Voor iemand die graag werkt vanuit een comfortzone past het wellicht minder.

12:15 uur

Ik trakteer op lunch en kom voor de eerste keer in het lunchtentje om de hoek. De prijzen zijn goed en de broodjes lekker. Fijn dat ze er zijn.

13:00 uur

Na de lunch heb ik goed de tijd om wat openstaande vragen in mijn mail af te handelen. We zitten volop in de onderhandelingen met jobsites en wat laatste offertes worden doorgestuurd. Daarnaast puzzelen we wat met ‘leuke’ foto’s voor onze website en LinkedIn profielen en moet er nog een tekst beoordeeld worden voordat deze online gaat. Ook spring ik even bij om een klein probleempje op te lossen, waardoor Anke’s account bij onze multiposter beter functioneert. Stap voor stap gaan we vooruit.

15:00 uur

Ellis en ik gaan zitten en nemen de laatste ontwikkelingen op de vestiging door. We komen richting het einde van het oplossen van alle kinderziekten waar we mee te maken hebben, maar een enkel bordje moet nog geleverd worden. Qua operationele ontwikkelingen willen we allebei graag sneller, maar zijn we er ook realistisch over dat dat wellicht niet kan.

15:30 uur

Morgen ben ik vrij, dus benut ik de laatste uurtjes van de dag met het instellen van mijn out-of-office, het begin van dit stukje, het sturen van een reminder aan de eigenaar van onze locatie met betrekking tot wat onderhoud en wat uitzoekwerk dat ik nog open heb staan. Het is altijd al mijn dogma, maar deze dagen hecht ik sterk aan de volledige opvolging: doe alles wat je vandaag kunt doen vandaag.

17:45 uur

Ik vertrek. Om half zeven zie ik mijn goede vriend Marc in een restaurant in Apeldoorn. Hij werkt in Arnhem en woont in Almelo, dus is Apeldoorn een prima plek om samen te komen. Morgen vrij, dus weekendmodus aan! Hoop dat het lukt om wat bij te slapen….

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren