Recruitment
with care

Nieuws

Inwerken in coronatijd; hoe werkt dat nu eigenlijk?

We hebben inmiddels wat praktijkervaringen van onze food professionals!

01 mei 2020

in een korte tijd is alles anders geworden. Thuiswerken wanneer mogelijk is nog altijd het devies. Het zorgde bij ons als arbeidsbemiddelaar wel voor wat twijfels. Hoe gaat dat nu als je start in een nieuwe baan? Kunnen onze opdrachtgevers überhaupt hun nieuwe collega's nog wel inwerken? Gelukkig hebben wij inmiddels verschillende food professionals een succesvolle start zien maken, volop in 'coronatijd' en delen graag die ervaring. 

Op onze LinkedIn bedrijfspagina deelden we recent wat berichten van een aantal food professionals die via onze bemiddeling zijn gestart. Allen bij bedrijven die creatieve oplossingen wisten te vinden voor de inwerken-op-afstand-uitdaging. Dat is deels met behulp van digitale hulpmiddelen zoals Teams (door ons ook gebruikt voor recreatieve doeleinden :)) gegaan, maar toch blijkt dat niet de heilige graal. 

Planking Challenge Pi F

"Goed voorbeeld doet goed volgen"

Wij spraken de afgelopen maand vier van onze starters over hoe zij hun eerste dagen hebben ervaren. Die ervaringen waren zeer positief, maar ook verschillend. Dat is niet verrassend aangezien zij allen in verschillende functies bij verschillende werkgevers aan de slag gingen. Er is ook één opvallende gemene deler: allen werkten de eerste weken (veel) op locatie. Voor de één is dat vanzelfsprekend omdat zij als laborant op een laboratorium werkt, maar de anderen voeren werkzaamheden uit die in theorie ook (deels) vanuit huis gedaan kunnen worden. 

Voor het inwerken geldt dat echter niet. Door samen en bij elkaar te werken, pik je meer van elkaar op. Even een snelle vraag, meekijken hoe de ander iets doet of meeluisteren met gesprekken die anderen voeren; het geeft nieuwe inzichten en helpt leren. Als nieuwe collega moet je het kunstje kunnen afkijken van de meer ervaren collega's. Goed voorbeeld doet goed volgen

Dit is helemaal van belang als je in een nieuwe omgeving aan de slag gaat. De ervaren QA Manager die begon aan een mooie interim klus bij Schur, heeft wel zicht op de processen nodig om haar werk goed te kunnen doen. De Product Manager die aan de slag ging bij GroenlandKip wil wel zien hoe de lijnen daar lopen om geïnspireerd te raken tot creatieve en innovatieve ideeën. En de Medewerker Specificatiebeheer bij Zijerveld moet ondanks zijn ervaring toch echt even aan de hand genomen worden om de systemen goed te leren kennen. 

Maar misschien nog wel meer dan de praktische noodzaak, is de persoonlijke begeleiding bij aanvang van belang om verbondenheid te creëren. Niet alleen omdat je je nog wat praktische zaken eigen moet maken, maar vooral om gevoel te krijgen bij de organisatie en de cultuur die er heerst. Door fysiek bij elkaar op locatie te zijn kun je echt ervaren hoe het is om samen te werken met elkaar en mee te maken hoe je collega's in levenden lijve zijn.

Als starter in een nieuwe baan wil je ook de bevestiging krijgen dat je je werk goed doet. Daarom is het belangrijk dat je, zeker in de beginperiode, de mores van een bedrijf goed leert kennen. En ook dat gaat het snelst als je het bedrijf en je collega's live meemaakt. 

En dus zien we dat er ingewerkt wordt op locatie. En dat is voor starters en inwerkers misschien spannend, want natuurlijk moet dit alles veilig gebeuren. Inwerken met extra aandacht voor hygiëne en op 1,5 meter afstand is voor iedereen nieuw en de oplossingen creatief. Zo wordt bij één van onze opdrachtgevers het inwerken per toerbeurt opgepakt door collega's en werken de anderen thuis. Op die manier leert de starter verschillende mensen kennen zonder dat het te druk wordt op kantoor. 

Wij zijn blij met onze opdrachtgevers die ook in crisistijd erin slagen hun nieuwe medewerkers goed en veilig op gang te helpen. Onze starters voelen zich veilig en welkom dankzij de collega's die hen onder hun vleugels nemen. 

Als food professional toe aan een nieuwe start? Wij helpen je graag. Neem eens een kijkje bij onze actuele vacatures of neem contact op voor meer informatie. 

Bekijk alle berichten
Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren