Recruitment
with care

Nieuws

Johanna over het werken bij Professionals in Food

En over de nieuwe collega's die ze graag verwelkomt!

01 nov. 2021

Alweer ruim twee jaar werkt 'onze' Johanna bij Professionals in Food. In die periode heeft zij zich ontwikkeld tot een rots in de branding. Nu zoeken we versterking voor het team in Vught waarvan zij een belangrijk onderdeel is. Maar liefst drie vacatures staan er open. Een vacature van recruitment consultant, een vacature voor een recruiter en vacature voor een junior recruiter. In dit artikel vertelt ze over haar werk en wat voor nieuwe collega's goed zouden passen in het team.

Met haar ruime recruitmentervaring en rustige karakter staat Johanna haar vrouwtje in de leuke, maar ook hectische wereld van de commerciële arbeidsbemiddeling. Als recruiter focust ze zich met name op de kandidaatzijde van de recruitment, maar tegelijkertijd gaat ze ook graag bij opdrachtgevers op bezoek en weet ze zodoende goed de vertaalslag te maken van hun behoeften naar de noodzakelijke capaciteiten van de gezochte food professional. Inmiddels heeft ze al vele succesvolle bemiddelingen op haar naam staan. En dat doet ze naar volle tevredenheid, getuige de vijfsterrenbeoordelingen die haar kandidaten regelmatig op Google achterlaten.

In de ruim twee jaar dat Johanna bij ons werkt is er bijzonder veel gebeurd.

Johanna Over Werken Bij Professionals In Food

Zo was daar de coronapandemie die een stevige impact had op onze werkwijze. Van persoonlijk contact via face-to-face gesprekken gingen we een tijdlang naar volledig digitaal. Ook collega’s zagen we nog maar sporadisch ‘in het echt’. Inmiddels is dat weer wat veranderd, maar het is nog steeds anders dan het eerder was. Wel is dit een goed moment om haar te spreken over haar werk, de afgelopen jaren en haar perspectief op de toekomst.

"Ik ben vanuit HR richting recruitment gegaan. Dat vond ik een erg leuk onderdeel van het totale HR-vakgebied"

Johanna, kun je wat meer vertellen over jouw voorgeschiedenis en hoe je bij Professionals in Food terecht bent gekomen?

“Ik ben vanuit een HR rol richting recruitment gegaan. Eerder werkte ik bij Sports World, een megastore voor allerlei sportartikelen, als HR Manager. Dat bedrijf groeide erg hard, waardoor werving een groot onderdeel was van mijn werk. Dat vond ik ook een erg leuk onderdeel van het vakgebied HR. Daarom besloot ik die richting op te gaan, waarna ik bij Netwerkt aan de slag ging als ZZP’er in de rol van recruiter. Zij zijn gespecialiseerd in de werving voor de retail- en detailhandel.

Nadat ik dat 14 jaar gedaan had begon ik wat dingen te missen. Dat waren enerzijds collega’s, want mijn rol was nogal solitair, en anderzijds was ik ook toe aan een nieuwe sector om voor te bemiddelen. Zodoende heb ik gesolliciteerd bij Professionals in Food nadat ik een advertentie op LinkedIn had gezien. Dat was wel spannend na veertien jaar als zelfstandige gewerkt te hebben. En nu, na twee jaar, ben ik nog altijd blij met die stap”.

Dat is fijn om te horen. Kun je iets meer vertellen over jouw ervaringen de afgelopen twee jaar?

“Tsja, van de twee jaar die ik hier heb gewerkt was ongeveer 1,5 jaar wel erg bijzonder door corona. Toen ik startte heb ik in de eerste maanden meer nieuwe en bestaande klanten bezocht dan in de hele periode erna. En dat terwijl dat wel iets is dat ik belangrijk en leuk vind. Door corona werd dat allemaal minder, maar inmiddels trekt ook dat weer aan.

Veel kennis opgedaan

Verder heb ik veel kennis opgedaan in deze twee jaar. We werken weliswaar uitsluitend voor de foodsector en zijn daarin specialist, maar tegelijkertijd ben je als recruiter wel bezig met erg verschillende vacatures. Dat gaat van sales

Johanna Buiten

manager tot microbiologisch analist. Ook de opdrachtgevers zijn zeer divers. De ene keer bemiddel je voor een industriële bakkerij, dan weer voor een producent van vleesproducten en een derde keer voor een certificerende instantie.

"We geven ook trainingen op scholen"

Ook heb ik veel geleerd over het arbeidsrecht met betrekking tot flexibele arbeid door een externe opleiding uitzendprofessional bij de artra te volgen. Hoewel maar een klein deel van onze vacatures op detacheringsbasis wordt vervuld, is het toch prettig die kennis in huis te hebben om zodoende opdrachtgevers goed te kunnen adviseren over de mogelijkheden en gedetacheerden inhoudelijk te kunnen bijpraten over de geldende cao. Het was leuk om na al die tijd weer eens de schoolboeken in te duiken.

Een ander voor mij nieuw aspect van het werk was het schrijven en opmaken van vacatures. Die moeten aantrekkelijk zijn en goed vindbaar online. Eerder bij Netwerkt schreven anderen de vacatures en focuste ik me vooral op de kandidatenkant van de werving. Hier schrijf je de vacatures ook zelf. Daarin worden we gecoacht en getraind, zodat we ook weten welke teksten ‘werken’.

Ook geven we regelmatig trainingen op scholen. Dat gaat dan met name over sollicitatietrainingen en hoe je als kandidaat jezelf het beste kunt presenteren, zowel online als in het echte leven. Dat is erg leuk om te doen en ook dat was voor mij nieuw.

Foto Commerciele Training

Hoewel ik al erg ervaren was toen ik hier begon, heb ik dus toch veel geleerd de afgelopen jaren. Zo bouw ik niet alleen mee aan dit mooie bedrijf, maar ontwikkel ik ook mijzelf”.

"Tijdens pauzes loop je zo de natuur in"

Wat vind je de charme van de foodsector?

“Vooral de diversiteit aan vacatures. Daarnaast is het een sector die altijd in de aandacht is. In deze tijd waarin er veel aandacht is voor duurzaamheid, klimaat en dierenwelzijn zie je dat de sector zich snel vernieuwt en die ontwikkelingen zijn erg interessant om te volgen”.

Hoe zit dat eigenlijk met Professionals in Food zelf? Zijn daar ook ontwikkelingen?

“Jazeker. Wij zijn recent verhuisd van een kantoorverzamelpand in Den Bosch Zuid naar een prachtig plekje op Fort Isabella in Vught Noord, hemelsbreed slechts een paar honderd meter verderop. Aan de achterkant kijken we uit op een bos en aan de voorzijde over het water. Fort Isabella zelf is ook een erg

Foto Isabellakazerne

fijne plek. Op dit moment is er veel in aanbouw en is het wat rommelig, maar het is toch een unieke plek en het wordt alleen maar mooier. Hier vind je een leuke combinatie van wonen, kantoren, levensmiddelenwinkels, zorgorganisaties en horeca. Het is erg goed bereikbaar en tijdens pauzes loop je zo de rustige natuur in. Dat is erg fijn. Het pand zelf is industrieel en de hoge wanden en ramen zorgen voor veel lichtinval. Echt een prettige plek.


We maken echt een verschil

Werkinhoudelijk ontwikkelen we ons ook. We kijken altijd naar mogelijkheden en trends in de recruitmentmarkt en spelen daarop in. Zo hebben we de afgelopen tijd steeds meer energie gestoken in het vertellen van de verhalen van onze opdrachtgevers. Zo leren we hen niet alleen zelf goed kennen, maar geven we ook potentieel geïnteresseerden een mooi kijkje achter de ‘schermen’ van de vacature. We interviewen daartoe de bij de vacature betrokkenen bij onze opdrachtgevers en plaatsen dit verhaal op onze site en delen het via social media. Ook verwijzen we in het artikel naar de vacature en vice versa. Hier maken we echt een verschil waardoor we ook in de huidige krappe arbeidsmarkt goed slagen in het vinden van geschikt personeel.

"Als je twijfelt...solliciteer gewoon!"

Ons verhaal slaat goed aan en dus hebben we alle gelegenheid verder te groeien. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s voor ons team. Wat zou jij graag terugzien in een nieuwe collega?

“Ik zou heel graag zien dat iemand positief in het leven staat. We werken hier met een relatief klein team en dan is het belangrijk dat we energie krijgen van elkaar. Er wordt hier hard gewerkt en veel gelachen. Ook belangrijk is het dat hij of zij op een prettige manier kan samenwerken. We doen hier veel zelfstandig, maar helpen elkaar ook altijd waar nodig. Iemand dus met een ondernemend karakter die het fijn vindt om zelf een bijdrage te leveren aan het succes van onze organisatie”.

En waarom denk jij dat het werken bij Professionals in Food interessant zou kunnen zijn voor die nieuwe collega?

“Nou, eigenlijk om de redenen die ik al eerder noemde. Je kunt hier veel leren, we werken met een fijn team met zowel jonge als meer ervaren collega’s op een fijne locatie, de vacatures en opdrachtgevers waarvoor we bemiddelen bieden veel variatie, de sector an sich is enorm boeiend…

Foto Nieuw Kantoor

Daarbij is er ook ruimte om deels thuis en parttime te werken, waardoor een goede werk/privébalans geborgd kan worden. En we hebben allerlei andere leuke dingen, zoals lekkere koffie, fruit van de zaak en gezellige teamlunches.

Bij twijfel, solliciteren!

Ook kijken we met een open perspectief naar kandidaten voor onze vacatures. Je hoeft bij ons niet per se een achtergrond binnen recruitment, sales of HR te hebben. Wij kijken vooral naar talent, mens- en organisatorische vaardigheden. Zo zou je bijvoorbeeld ook met een opleiding voeding en diëtetiek prima bij ons kunnen passen. Of psychologie. Of nog heel wat anders. Ook qua ervaringsniveau zijn we flexibel. We kijken naar een goede balans in het team en daarbinnen is momenteel ruimte voor zowel ervaren, als meer junior krachten. Als je interesse hebt, kijk dan de vacatures van recruitment consultant, recruiter en junior recruiter maar eens door.

Als je twijfelt of jouw profiel voldoende aansluit, solliciteer dan maar gewoon. We bellen je snel na jouw sollicitatie om alles verder te bespreken. En je mag ons natuurlijk ook al bellen voorafgaande aan jouw sollicitatie als je meer wilt weten. Wie weet spreken we elkaar dan binnenkort op ons kantoor in Vught!”

Wil je meer weten over het werken bij Professionals in Food? Neem dan contact met ons op!

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren