Recruitment
with care

Nieuws

QA bij Meat Friends Noord

Vanuit verbondenheid werken aan eigenaarschap

20 apr. 2022

Supermarktketen Jumbo en Meat Friends Noord zijn nauw met elkaar verbonden. Niet alleen vanwege de historie - voor de overname door Meat Friends was de productieslagerij in handen van Jumbo zelf - maar ook fysiek en zakelijk. De organisaties zijn namelijk buren van elkaar en Meat Friends Noord produceert exclusief voor Jumbo. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de samenwerking erg intensief is en dat werkt prettig, ook op het gebied van Quality Assurance (QA). Erwin Schutten, als locatiemanager verantwoordelijk voor de vestiging van Meat Friends in Beilen, doet in dit artikel een boekje open over het werken bij de organisatie en vertelt direct wat de QA manager die de huidige vacature gaat vervullen allemaal mag verwachten.

Erwin, jij bent als locatiemanager verbonden aan Meat Friends Noord. Kun je ons vertellen hoe je hier terecht bent gekomen?

“Ik ben hier 8 jaar geleden als interim manager begonnen, mijn voorganger

Foto Meat Friends Medewerker2 Met Logo Jpg

ging namelijk op een heel druk moment weg. Toen was Meat Friends nog de centrale slagerij van Jumbo. Ik was op dat moment dus werkzaam op interimbasis, terwijl ondertussen gewoon de sollicitatieprocedure doorliep. Ik heb toen in een paar maanden tijd veel mogelijke opvolgers voorbij zien komen en op gesprek zien gaan. Na een paar maanden werd echter besloten dat ik hier mocht blijven en ben ik nooit meer weggegaan. Ongeveer 5 of 6 jaar geleden zijn we overgenomen door Meat Friends, dat onderdeel is van de Van Loon Group. Dan kom je natuurlijk weer in een heel andere organisatie terecht. Die groep heeft 11 locaties, die voornamelijk in Brabant of in de Achterhoek zitten. Dat geeft ons wel weer wat vrijheid, want we zitten hier in Beilen toch 250 kilometer van de rest af.”

"Onze Drentse mentaliteit is niet onplezierig"

Hoe is de samenwerking met Van Loon Group en de andere entiteiten binnen die groep?

“We hebben een aantal afdelingen die centraal georganiseerd zijn bij Van Loon Group, al zijn we nu wel bezig met de overgang naar een decentraal systeem. We zijn begonnen met de HR-afdeling en straks is de kwaliteitsdienst aan de beurt. Momenteel rapporteren onze kwaliteitsmanagers nog aan de QA manager van Van Loon Group, maar na die overgang gaan ze dat doen aan de algemeen directeur van Meat Friends zelf. Dat kan ook doordat we een vrij platte organisatie zijn en heel kort kunnen rapporteren.

De samenwerking met de andere kwaliteitsmanagers van Van Loon Group blijft wel ongeveer gelijk. Periodiek spreken alle QA managers met elkaar af

Foto Meat Friends Vlees 2

en hebben ze een overleg. Dat overleg is meestal in Brabant, dus de nieuwe QA manager zal ook af en toe daarheen reizen.”

Vriendelijke cultuur

Je noemt al dat jullie een platte organisatie zijn. Hoe zou je de bedrijfscultuur van jullie vestiging verder omschrijven?

“Gemoedelijk. We hebben hier te maken met de Drentse mentaliteit en dat is niet onplezierig. Daarbij heb ik zelf ook nog het idee dat de sfeer hier bij Meat Friends nog gemoedelijker is dan in Drenthe in het algemeen. Ik kan het me niet voorstellen dat ik hier door de gangen loop en dat een collega geen ‘goedemorgen’ zegt. Verder werken er hier veel vrouwen, ook ervaren dames die hier al tien tot twintig jaar werken. Het is een hele fijne, vriendelijke werkomgeving. Waarom dat hier zo anders is dan bij andere bedrijven, weet ik eigenlijk niet. We proberen met ze mee te denken en te helpen als er problemen zijn. Dat helpt natuurlijk wel mee, maar eigenlijk denk ik dat die vriendelijke cultuur er hier gewoon altijd in heeft gezeten en dat nieuwe medewerkers daarin meegenomen worden. Voorbeeldgedrag is belangrijk en als je niets anders ziet, dan ga je vanzelf ook ‘goedemorgen’ zeggen tegen je collega’s.”

"Het is wat het is en zo blijft het"

Dat klinkt als een gezellige, prettige werkomgeving. Hoe is de zakelijke samenwerking met klanten en collega’s?

“We hebben een heel eerlijke en open cultuur. Het is hier ook niet nodig om dingen te verzwijgen of te verdoezelen. Als iemand een fout heeft gemaakt, dan geven ze dat gewoon toe. We hebben een cultuur van aanspreken, niet afrekenen.

Met klanten gaat het makkelijk, want Jumbo is onze enige klant. Die band is heel hecht. Wij zitten in hetzelfde pand als Jumbo’s distributiecentrum. Inhoudelijk weten zij heel goed wat wij doen. We hebben elkaar ook nodig en daar zijn we ons allebei bewust van: Meat Friends heeft Jumbo als klant en Jumbo heeft ons als leverancier. Daardoor is de omgang heel plezierig. Daarnaast ken ik iedereen bij Jumbo wel dus dat maakt de communicatie met hen ook een stuk makkelijker.”

Jullie zijn dus in de kern verbonden met Jumbo. Zie je in de toekomst ontwikkelingen daarin of andere grote veranderingen voor Meat Friends?

Foto Meat Friends Medewerker1

“Nee, we hebben eigenlijk geen grote structurele wijzigingen. We hebben ook helemaal geen ruimte voor verbouwings- of uitbreidingsplannen, het is wat het is en zo blijft het. We hebben acht productielijnen en draaien daar een bepaald volume op. Daar kan nog wel eens 5% bijkomen of van af gaan, maar veel meer zal het niet zijn. Daar zullen dus geen uitdagingen liggen voor de nieuwe QA manager.”

Vacature QA Manager

Voor welke uitdaging komt deze nieuwe collega wel te staan bij het vervullen van deze vacature van QA Manager?

“Het creëren van eigenaarschap binnen de organisatie. We hebben een kleine QA-afdeling met drie medewerkers, inclusief de nieuwe QA manager die we zoeken. Kwaliteitsbewustzijn is een cultuur die gecreëerd moet worden binnen het hele bedrijf en vanuit QA kun je daar een goede slinger aan geven. Ik ben op zoek naar iemand die kijkt naar de standaard die we op dit moment hebben en tegen mij kan vertellen dat we drie stappen omhoog kunnen en hoe we dat gaan aanpakken. Een proactieve QA manager die het initiatief neemt om bijvoorbeeld de teamleiders op sleeptouw te nemen.”

"Van mij komt er sowieso volledige support"

Verwacht je dat deze nieuwe QA manager op weerstand gaat stuiten, bijvoorbeeld bij die teamleiders?

“Nee, dat denk ik niet. Van mij komt er sowieso volledige support, want wat mij betreft is QA en wat zij zeggen heilig. De QA manager zal vanuit mij dan ook de vrijheid krijgen om de keuzes over kwaliteit te maken. Van onze teamleiders verwacht ik ook geen tegenwerking. Zij doen eigenlijk alles wat ze moeten doen en wat we van hen vragen. We missen alleen een aanjager op dat gebied.

De persoon die de vacature gaat invullen moet wel een ruggengraat hebben. Veel van onze medewerkers op afdelingen QA en teamleiding zijn in het verleden intern doorgegroeid en zij kennen dus alleen onze huidige standaard. Als je dan nieuw binnenkomt met een frisse blik en kennis en ervaring uit andere organisaties, dan moet je daar wel in kunnen doorpakken.”

Zijn er mogelijkheden voor deze nieuwe QA-collega om zichzelf te ontwikkelen bij jullie?

“De QA manager kan hier bouwen aan de QA-afdeling. Die afdeling is nu nog een onderdeel van de norm die bij Meat Friends aanwezig is, maar moet uiteindelijk het initiatief gaan tonen om die norm zelf te bepalen.

Tien QA managers

De nieuwe QA manager mag zich daar dus in gaan verdiepen en de afdeling daarin meenemen. Je bent daarin niet alleen: we hebben nog ruim tien QA managers binnen de Van Loon Group, een afdeling QA op het hoofdkantoor die ondersteuning kan bieden, en daarnaast onze andere vestiging in Best waar je mee kan sparren. Er is dus binnen de groep veel kennis aanwezig en het is aan jezelf hoeveel kennis je op wil gaan halen overal. Daarnaast zijn trainingen en cursussen natuurlijk ook mogelijk op het gebied waar dat nodig of gewenst is.”

Mogelijkheden genoeg dus. Dat is dan toch een voordeel van het onderdeel zijn van een groep.

“Ja, dat is zeker zo. Daarbij is iedereen ook gewoon heel bereikbaar en toegankelijk. Het is natuurlijk jammer dat wij in Beilen zo ver van Brabant zitten, want anders zou je binnen vijf minuten bij een collega staan om dingen na te vragen. Maar wanneer je als nieuwe QA manager tegen mij zegt dat je elke twee weken naar onze zuidelijke vestiging wil om een rondje te lopen en wat mensen af te gaan, dan krijg je van mij die vrijheid. Als QA manager word je bij ons aangenomen om de kwaliteitsafdeling naar een hoger niveau te brengen. Hoe je dat invult, is aan jou.”

"Dan is kwaliteit binnen no time weg"

En wat kan deze nieuwe collega van jou gaan verwachten?

“Vooral veel ondersteuning. Ik ga me niet te veel bemoeien met de kwaliteitsdienst, daar heb ik immers een QA manager voor! Ik zei al eerder dat de QA-afdeling wat mij betreft altijd gelijk heeft. Als ik het ergens niet mee eens ben, zal ik wel persoonlijk aangeven dat we het de volgende keer anders moeten aanpakken, maar ik ga niet openlijk beslissingen terugdraaien.

De QA manager rapporteert officieel aan de algemeen directeur van Meat Friends, wat betekent dat je eens per 2 of 4 weken bijpraat met elkaar. Functioneel zal ik dus leiding geven aan deze QA manager. Voor mij is kwaliteit echt een afdeling apart en een beetje heilig. Als we de

Foto Meat Friends Vlees 1

kwaliteitsdiensten en QA managers niet waarderen of in hun waarde laten, dan is kwaliteit binnen no time weg. En dat kan natuurlijk niet in onze business.”

Meer weten over deze vacature van QA Manager of het werken bij Meat Friends in het algemeen? Martijn Schmid, recruiter, praat je er graag over bij. Je kunt hem bereiken via zijn directe nummer op 085-1050121 of per mail via m.schmid@professionalsinfood.nl.

Ben jij als food professional op zoek naar nieuwe collega's? Neem dan eens contact met ons op om te bespreken hoe wij je daarbij kunnen ondersteunen.

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren