Recruitment
with care

Nieuws

QA in de wereld van United Petfood

Een boeiende dynamiek voor foodprofessionals

11 feb. 2022

Petfood, dat is over het algemeen niet direct de sector waar foodprofessionals aan denken wanneer ze hun opleiding levensmiddelentechnologie, food & business of voeding en diëtetiek beginnen. Dat je er evengoed een boeiende werkomgeving kunt vinden, blijkt uit het betoog van Astrid Leppink (foto), Quality Manager bij United Petfood in Coevorden, en Jochem Wiggers, die als Plant Director verantwoordelijk is voor de organisatie. We spreken hen over het werken bij United Petfood in Coevorden in het algemeen, maar ook over de vacature van QA Specialist in het bijzonder.

IFS, BRC, FSSC22000, GMP+ en nog (veel) meer… dat kwaliteit een belangrijke rol speelt binnen de organisatie is direct duidelijk wanneer je een bezoekje brengt aan de website van United Petfood. Dat geldt zeker ook voor de hoofdlocatie in Nederland, United Petfood Nederland B.V. in Coevorden. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren een flinke transitie ondergaan. Was het voorheen een petfood divisie van Procter & Gamble, met een hoge mate van standaardisatie en procedures, inmiddels is de organisatie na twee overnames (eerst in 2014 door Spectrum Brands en recent in 2020 door het Belgische United Petfood) een private label producent wiens processen zoveel mogelijk aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever. In de twee jaar na de overname is de afzet met bijna 50% gestegen en het bedrijf groeit nog altijd stevig door.


Van veel regels naar product op maat

“Een dergelijke ontwikkeling heeft nogal wat voeten in de aarde”, vertelt Astrid, die zelf inmiddels vier jaar de eindverantwoordelijkheid draagt voor de kwaliteitszaken. “Eerst hadden we zoveel regels, dat was wat te rigide voor het bedrijf dat we wilden zijn. De afgelopen jaren hebben we steeds gekeken wat echt nodig is en het overbodige geschrapt. Daardoor ontstaat er meer ruimte tot flexibiliteit en dat is ook nodig met ons brede portfolio aan klanten. Daarnaast creëer je intern meer begrip voor verandering als je

Astrid Leppink In Productie Met Logo

procedures doelmatig zijn. En ook dat is nodig als je een product op maat wilt leveren aan je klanten.”

Jochem, die zelf inmiddels tien jaar betrokken is bij de organisatie, vult aan: “Het verschil met de Procter & Gamble tijd is echt enorm. Toen produceerden we uitsluitend eigen merk en was alles tot in de puntjes vastgelegd. Werkte je hier op QA, dan was je vooral controleur en uitvoerder van die regels. Nu bepaalt de specifieke klantcasus in grote mate hoe we alles inrichten. Dat vereist naast gedegen kennis van de wet- en regelgeving en voedselveiligheidsstandaarden, een creatieve, oplossingsgerichte mindset. Ook vinden er veel meer klantaudits plaats. Dat geeft echt meer uitdaging aan het werk.”

Om de groei te kunnen bewerkstelligen en de geleverde kwaliteit en klantgerichtheid op niveau te houden, zoekt United Petfood nieuwe professionals om hun teams te versterken. En we zeggen met recht professionals, want de dynamiek van het werk en complexiteit van de processen in de moderne fabriek vergen een goed inzicht en de capaciteit om verder te denken. “Wij zoeken mensen die mee willen denken en aan kunnen geven wat er beter kan”, zegt Jochem. “Dat betekent voor QA bijvoorbeeld dat je niet enkel het handboek goed moet kennen, maar ook het waarom erachter”, aldus Astrid.

"Dat is wel indrukwekkend hoor"

Interessant voor foodprofessionals

Dat is nogal ambitieus. Waar vind je die mensen in een krappe arbeidsmarkt? En waarom zouden zij nu juist voor United Petfood gaan werken? Veel foodprofessionals zijn immers niet aan hun studie begonnen met de ambitie om in de feed- of petfoodsector aan de slag te gaan. Astrid spreekt uit haar eigen ervaring: “Toen ik hier zelf terecht kwam had ik al een brede ervaring opgedaan binnen QA in de foodsector. De reden dat ik voor het toenmalige Spectrum Brands koos, waren voor mij de moderne faciliteiten en de hoge standaarden die er ook toen al waren. Dat is wel indrukwekkend hoor. Veel foodbedrijven kunnen daar nog een voorbeeld aan nemen. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn start hier, want het is steeds boeiend geweest. Sindsdien is de klantgerichtheid alleen maar toegenomen, waardoor de vraagstukken op het gebied van QA steeds interessanter worden. Als private label producent heb je nu eenmaal te maken met veel verschillende vragen vanuit klanten en met serieuze klantaudits. Ook het aantal leveranciers waarvan we gebruik maken om die klantspecifieke producten te kunnen leveren is erg gegroeid. Dat geheel maakt het ontzettend boeiend. Ik

Productie In Coevorden

verwacht dat we met de vacature van QA Specialist echt een mooie, uitdagende baan bieden aan ambitieuze foodprofessionals.”

Jochem: “Ja, dat denk ik ook. De inhoud van het werk is interessant en daarnaast kom je terecht bij een snelgroeiend bedrijf met een eigen laboratorium, dat internationaal werkt en meerdere vestigingen heeft in binnen- en buitenland. Dat geeft veel doorgroeimogelijkheden en afwisseling. Omdat we graag zien dat onze mensen meedenken over hoe we zaken kunnen verbeteren, investeren we graag in hun ontwikkeling. Dat, in combinatie met onze moderne productiefaciliteit en brede product- en klantportfolio, maakt dat je hier veel waardevolle ervaring kunt opdoen. En arbeidsvoorwaardelijk hebben we het hier volgens mij ook heel aardig voor elkaar”. “Overigens merk ik dat veel mensen denken dat het hier stinkt, omdat we met diervoeder in de weer zijn. Dat is echter helemaal niet het geval bij productie van droogvoer. Laat dat dus geen bezwaar zijn voor goede kandidaten”, zo vult Astrid lachend aan.

"Al die mensen moeten getraind zijn"

No hard feelings

Het hechte kwaliteitsteam bestaat uit zeven personen. Er is veel collegialiteit. Astrid vertelt hierover: “Er wordt binnen het team hard gewerkt en iedereen is bereid werk van elkaar over te nemen. Ook is er altijd ruimte voor een grapje, waardoor de samenwerking echt heel fijn is. Het is een leuk team”. Minder leuke kanten zijn er, als altijd, ook aan het werk. “Je moet wel bestand zijn tegen wat druk. Sommige dingen moeten gewoon snel worden opgepakt. Het is dus wel handig als je stevig in je schoenen staat en een beslissing kunt nemen waar je echt voor staat. Op het vlak van kwaliteit ontstaan er altijd discussies waar het gaat om het grijze gebied. Dan moet je soms wel durven zeggen: ‘zover gaat het en niet verder’, zonder dat daar hard feelings bijkomen.”

Luchtfoto United Petfood Coevorden

Als we verder spreken blijkt dat er ook in de breedte ontwikkelingen zijn binnen de kwaliteitsafdeling. “We zien dat klanten steeds meer kijken naar de impact die onze productie heeft op het milieu. Datzelfde geldt ook voor de veiligheid van onze werkprocessen. Naast voedselveiligheid zijn dat thema’s die in toenemende mate spelen en waar de afdeling zich in aan het specialiseren is”, vertelt Astrid. Jochem: “Als gevolg van die ontwikkeling, hebben we inderdaad twee afdelingen samengevoegd. Waar we eerder een afdeling EHS (environment, health and safety, red.) hadden en een afdeling kwaliteit, valt dat totaalpakket nu onder Astrid.”

Het is niet alleen de groei aan klanten, en als gevolg daarvan een grotere diversiteit aan producten, grondstoffen en klantaudits, die extra werk en complexiteit opleveren voor de kwaliteitsafdeling. Ook de groei in het aantal personeelsleden binnen de organisatie draagt daaraan bij. “We hebben veel nieuwe mensen en al die mensen moeten getraind zijn. Ook moet je als QA Specialist veel meer mensen kennen en weten wat zij doen om audits goed door te komen”, geeft Jochem aan.

Kijkend naar persoonlijke ontwikkeling is er veel mogelijk. Het traject dat Jochem heeft doorlopen is hier misschien wel een voorbeeld van. Tien jaar terug begon hij als Process Engineer en nu leidt hij de totale organisatie. Maar ook de functie van Astrid, die als leidinggevende van de kwaliteitsdienst al op een senior niveau instroomde, is in vier jaar inhoudelijk al verbreed. Die mogelijkheden liggen er ook voor de QA Specialist. Astrid en Jochem vertellen hierover: “Binnen de QA kun je de rol erg breed maken en je zodoende goed ontwikkelen. Maar ook als je wat anders wilt gaan doen binnen de organisatie, staan we daarvoor open. Dat kan zelfs op een andere locatie van United Petfood zijn.”

Wil je meer weten over de vacature van QA Specialist of het werken bij United Petfood in Coevorden? Neem dan contact op met Martijn Schmid, Recruiter bij Professionals in Food, via m.schmid@professionalsinfood.nl of door te bellen naar 085-1050121.

Actief in de (pet)foodsector en op zoek naar nieuwe collega's? Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen!

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren