Nieuws
Op bezoek bij opdrachtgever Vion
Simone kreeg tijdens een rondleiding het volledige slachtproces te zien. Een indrukwekkende ervaring en een leuk weerzien met één van 'onze' food professionals
11 nov. 2019
We houden bij Professionals in Food regelmatig contact met de food professionals die via ons zijn gestart. Zo waren onze collega’s Ellis en Simone eerder dit jaar voor een evaluatie, met een zelf gebakken taart, bij Vion Apeldoorn aanwezig. De vraag of onze Recruiter Simone eens een kijkje kon nemen in het slachtsproces binnen Vion werd enthousiast ontvangen. Afgelopen donderdag 31 oktober was het dan zo ver.
Simone werd rondgeleid door Erik Duis. Hij werkt als QA Medewerker bij Vion en is door bemiddeling van Professionals in Food aan deze baan gekomen. Het bevalt hem uitstekend! De processen binnen Vion zijn veelomvattend en de rondleiding duurde dan ook 2 uur.

"De rondleiding was groots, indrukwekkend en leerzaam"
Het hele proces heeft indruk op haar gemaakt. Simone vertelt hierover: “Om vlees te kunnen eten moeten dieren worden geslacht. Wekelijks worden bij Vion ongeveer 25.000 varkens geslacht en elke dag eten 100 miljoen consumenten een maaltijd met daarin een beetje Vion! Door deze rondleiding heb ik gezien hoe de slacht op een verantwoorde manier gaat en zag ik met eigen ogen dat er alles aan wordt gedaan om de voedselveiligheid, dierenwelzijn, kwaliteit en productintegriteit te waarborgen. Erik heeft mij alle processen in de slachterij laten zien: van het verdoven van de dieren tot het slachten tot het ontbenen en verder verwerken van het vlees voor de vleesverwerkende industrie en de consument.
De rondleiding was groots, indrukwekkend en leerzaam. Ook natuurlijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Door een kijkje te nemen in verschillende food productieprocessen, doe ik waardevolle ervaringen en inzichten op die ik weer mee kan nemen in gesprekken met bedrijven en professionals.
Vion en Erik, ontzettend bedankt voor jullie transparantie en tijd! Het was indrukwekkend.”

Boeiend toch, die food industrie? Wil jij hier ook carrière in maken, kijk dan eens bij onze vacatures in de foodsector of, wanneer je net als Simone aan de slag wilt als Recruiter, op onze 'werken bij'-pagina.