Recruitment
with care

Nieuws

Samen bouwen aan de leukste bakkerij van Nederland: All Bakers is op zoek naar Teamleiders

Marco Heinz, productieleider bij All Bakers over de groei en het toekomstperspectief.

18 mrt. 2022

Al sinds zijn veertiende is Marco Heinz in de bakkerij te vinden. Regelmatig verstopte hij zich achter de ovens wanneer de arbeidsinspectie langs kwam. Toch heeft hij enkele jaren later zijn school weer opgepakt en verschillende brood en banket diploma’s behaald. Daarna heeft hij vanuit zijn eigen interesse ook nog verschillende certificaten, van molenaar tot suikerblazer en alles wat ertussen valt, behaald. Marco is op en top vakman en werkt met veel passie voor All Bakers in Almere. Een bedrijf dat flink in de groei is. Daarom zijn er teamleiders nodig die mee willen bouwen aan het bedrijf. Na een interessante rondleiding vertelt Marco ons over de achtergrond van deze snelle groei, de toekomstplannen en het ontstaan van de vacatures Teamleider Bakkerij en Teamleider Verpakkingen Food.

Iets met bagels en koffiebonen

“All Bakers is ontstaan doordat de ex-compagnon van onze mede-eigenaar Rob Leegwater ergens in Amsterdam rondwandelde en een man een mooie gevel zag schilderen. Hij was benieuwd wat hij daar ging doen. Het was een mooi pand op een mooie locatie en Robs compagnon besloot de man aan te

Marco Heinz All Bakers

spreken: “Joh, wat ben je van plan met dit pand?”. “Dat weten we nog niet helemaal precies, maar iets met koffiebonen”. Op dat moment liepen Rob en zijn toenmalige compagnon al met het idee om iets te doen met bagels, een Amerikaans product wat destijds in Nederland nog niet bekend was. Toen is het idee van Bagels & Beans ontstaan en zijn Rob en zijn toenmalige compagnon begonnen met de eerste ambachtelijke bagelbakkerij van Nederland. Vanuit die bakkerij zijn we doorgegroeid tot het bedrijf zoals het er nu uitziet”.

"Zij wilden wat doen met koffiebonen, wij wat met bagels. Toen is het idee van Bagels & Beans ontstaan en zijn Rob en zijn toenmalige compagnon begonnen met de eerste ambachtelijke bagelbakkerij van Nederland"

Rob en zijn compagnon zijn uiteindelijk uit elkaar gegaan en mede-eigenaren Jelle van Diermen en Jacob Koelewijn zijn ingestoomd in het bedrijf. Zij wilden iets voor zichzelf beginnen en kwamen het bedrijf van Rob tegen. Ze gingen meewerken in het bedrijf en zagen een kans om iets moois op te bouwen. Met zijn drieën hebben ze toen het besluit genomen om de bouw van de huidige fabriek in Almere in gang te zetten en de productielijnen van muffins, bagels, groentebroden en apfelstrudels op te zetten. Dit ging niet zonder slag of stoot. Al snel kwamen ze erachter dat een semi-industriële bakkerij toch wel heel anders is dan een ambachtelijke bakkerij. Ze gingen op zoek naar iemand met jarenlange ervaring in de industriële bakkerij en kwamen via-via bij Marco terecht.

“Dat ging toen heel snel. Op vrijdag kwam ik langs voor een gesprek en de woensdag daarop tekende ik mijn contract. Ontwikkelingen gaan hier sowieso erg snel. Ik kwam hier ruim een jaar geleden binnen als productieleider bakkerij voor één productielijn en één ploeg. In mijn vorige functie was ik verantwoordelijk voor 7-8 productielijnen. Toen een tijd terug de productieleider van de verpakkingsafdeling wegviel, heb ik die taak ook op me genomen. Vanuit daar werd ik manager productie en vervolgens bedrijfsleider en MT lid. Dit allemaal in die korte periode dat ik hier nu werk”.

Teamleiders die meebouwen aan de groei

Het bedrijf groeit nog steeds lekker door, binnenkort wil All Bakers de overstap van twee naar drieploegen maken. Een stap waarbij het belangrijk is dat er op alle tijden voldoende kennis en kunde in huis is. Vandaar dat er nu vacatures zijn ontstaan voor Teamleiders in de Bakkerij en Teamleiders Verpakkingen Food. “Het is belangrijk dat we mensen binnenhalen die al enige kennis meebrengen, waardoor ze de teams beter, sterker en stabieler maken. Iedereen gaat er profijt van hebben wanneer het gehele productieproces meer gestroomlijnd wordt. We willen er samen voor zorgen dat we zo efficiënt mogelijk de producten de deur uit krijgen”.

Van de teamleiders wordt dan ook verwacht dat zij echte bouwers zijn die de ambitie hebben om mee te bouwen aan het bedrijf. “We verlangen naar mensen die gemotiveerd zijn, die eigen inbreng hebben en die meepraten over de verbeteringen aan het proces. Dat is ook wat het werken bij All Bakers zo leuk maakt: je kunt hier echt meebouwen aan het bedrijf. Vaak is het zo dat je instapt in het proces en dan is het continueren en in stand houden van wat er draait. Hier krijg je echt de kans en wordt het ook aangemoedigd ervoor te zorgen dat je wat opbouwt. Dat doen we met z’n allen. Er wordt van iedereen een aandeel gevraagd, want met z’n allen moeten we ervoor zorgen dat we beter worden. Je bent hier echt een onderdeel van het team”.

“We verlangen naar mensen die gemotiveerd zijn, die eigen inbreng hebben en die meepraten over de verbeteringen aan het proces. Dat is ook wat het werken bij All Bakers zo leuk maakt: je kunt hier echt meebouwen aan het bedrijf"

Korte lijnen en open communicatie

Die teamspirit voel je door het bedrijf heen. Er heerst de sfeer van een familiebedrijf. Alles is dichtbij elkaar, de deuren staan altijd open en er zijn geen eilandjes. “Iedereen werkt met iedereen. Er werken mensen van de inpakafdeling bij de bakkerij en andersom. Het loopt allemaal een beetje door elkaar. Hierdoor is er ook een wederzijds begrip en kun je er met z’n allen voor zorgen dat er zo min mogelijk stremming is in het hele proces. Communicatie en korte lijnen zijn dan ook belangrijk”.

Deze open communicatie laat Marco ook terugzien in zijn leidinggevende stijl, waarin hij op een coachende manier leiding geeft. Hierbij draagt hij zoveel mogelijk kennis over op de mensen waarmee hij samenwerkt. “De eerste Chef Bakker waarmee ik werkte vertelde me ooit: “Een goede bakker is een luie bakker”. Het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik begreep wat

Bagels Mixed 2 Website Png Verkleind

hij daarmee bedoelde. Het had er mee te maken dat je je eigen werk makkelijker maakt en minder druk bent, wanneer je kennis overdraagt. Hierdoor kun je je wat meer lui gedragen”.

“De eerste Chef Bakker waarmee ik werkte vertelde me ooit: “Een goede bakker is een luie bakker”. Het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik begreep wat hij daarmee bedoelde"

Die coachende manier van leidinggeven biedt ook ruimte voor discussies. “Je kunt tegen mij alles zeggen. Ik vind het juist fijn om af en toe een beetje te botsen. Dat heb ik liever dan mensen die alleen maar ja en amen zeggen. Ik verwacht dat mensen hun eigen mening en eigen inbreng hebben. Het kan dan niet zo zijn dat die inbreng wordt afgekapt. Ik ben heel open en benaderbaar, maar wanneer het nodig is, wel echt een leidinggevende. Soms zijn er momenten dat je beter niet in discussie kunt gaan. Dit moet je ook aanvoelen. Op momenten dat alles in de soep loopt is het goed om duidelijk en resoluut te zijn. Daar moet je wel tegen kunnen”.

Doen waar we goed in zijn

De toekomst ziet Marco rooskleurig in. Met de huidige groei heeft All Bakers niet alleen een aansprekende klantportfolio in Nederland, maar ook al verschillende klanten in het buitenland. Het ziet ernaar uit dat dit zich alleen maar verder gaat ontwikkelen.

“We willen marktleider worden in Europa in de productgroepen waar we ons nu specifiek op richten. Dat zijn de muffins, bagels, groentebroden en apfelstrudels.Vanuit de ambachtelijke bakkerij werkten we met nog veel meer producten, maar als je lijnmatig produceert moet je efficiënt te werk gaan. Het heeft geen zin om vijf tot zes producten per dag te produceren. Het is belangrijk dat we ons specialiseren in datgene waar we goed in zijn en waarin we marktleider willen worden. Dat is dan ook wat we nu doen. Je kunt beter vier dingen heel erg goed doen dan vierentwintig producten een beetje. Samen met de nieuwe teamleiders kunnen we verder bouwen aan dit mooie bedrijf”.

Ben jij diegene die mee wil bouwen aan de leukste bakkerij van Nederland? Bekijk dan de vacature van Teamleider Bakkerij en de vacature van Teamleider Verpakkingen Food bij All Bakers of neem contact op met Sathya van Velzen, recruiter bij Professionals in Food. Dat kan op 085 105 0122 of via s.vanvelzen@professionalsinfood.nl.

Actief in de foodsector en op zoek naar collega's? Professionals in Food bemiddelt landelijk voor een groot netwerk aan opdrachtgevers en kandidaten. Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren