Recruitment
with care

Nieuws

Samen werken en samenwerken: QA bij Food Connect

Zelfverklaard vakidioot en QA professional Roos Post over het werken bij Food Connect en de nieuwe collega die zij zoekt

14 okt. 2021

Dit jaar bestaat maaltijdenproducent Food Connect 20 jaar! Waar de organisatie in 2001 nog gevestigd was in een garage in Denekamp, worden de lekkerste maaltijden nu ‘uitgeserveerd’ vanuit een mooi pand in Almelo. Inmiddels werken er 170 mensen en worden er jaarlijks 3 miljoen maaltijden geproduceerd. Best veel, maar het wordt nog veel meer. Door de overname door de Kramer Group, ook eigenaar van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen, is er ruimte voor groei. Het bedrijf zal de komende jaren haar omzet aanzienlijk zien groeien door een aanstaande samenwerking met supermarktketen Albert Heijn. Dat gaat ook zijn impact hebben op het gebied van de kwaliteitsborging, waardoor de vacature van QA/QC Specialist die momenteel openstaat belangrijk is voor de organisatie. In dit artikel vertelt Roos Post, medewerker Voeding en Kwaliteit bij Food Connect, meer over de vacature.

“Zelf ben ik ongeveer 10 jaar geleden bij Food Connect terecht gekomen. Een oud-collega van mij fungeerde daarbij als kruiwagen. Hij kende de eigenaar Wim Swier en gaf aan dat wanneer zijn bedrijf zou groeien en hij een kwaliteitsdienst ging opzetten hij eens met mij moest gaan praten. Zodoende belde hij mij en omdat het bedrijf ook toen voor mooie ontwikkelingen stond, was het erg interessant om in te stappen. Het bedrijf startte op dat moment haar eigen productiekeuken op en dat gaf natuurlijk veel werk. Er moest nog allerlei personeel aangetrokken worden, het HACCP-plan moest nog worden geschreven, procedures waren nog niet opgezet en ga zo maar door. Het leek me leuk daar een bijdrage aan te leveren en dat was het ook.

Foto Roos Met Logo Food Connect Roos 3 Verkleind

"We zijn van ontkoppeld koken en gasverpakken naar verhitting in de eindverpakking gegaan"

Het is ook altijd leuk en interessant gebleven, omdat er steeds weer ontwikkelingen waren. Zo hebben we in 2017 de productie volledig aan moeten passen. Door aangepaste wetgeving konden we de houdbaarheidsdata van onze producten zoals ze geproduceerd werden onder gasverpakking niet langer hanteren. We zijn toen van ontkoppeld koken en gasverpakken naar verhitting in de eindverpakking gegaan. Dat had een grote impact op het bedrijf. Het afvullen gebeurt nu meer machinaal en het stuk produceren en orderpicken werd meer gescheiden. Uiteindelijk zijn de listeria-risico’s hiermee onder controle en de langere houdbaarheid van de maaltijden biedt extra mogelijkheden voor het picken en de distributie.

Nu, met de overname door Kramer Group, staan we weer aan de vooravond van interessante ontwikkelingen. Zij zien kansen in onze bezorgmarkt voor hun eigen proces, terwijl zij zelf groot zijn in het leveren van gesneden groenten aan Albert Heijn, wat weer kansen voor ons biedt. Hoe dat precies uit gaat pakken kan ik nog niet zeggen, maar de verwachtingen zijn erg positief. Op het gebied van kwaliteit betekent dit niet alleen meer werk, maar mogelijk ook een overgang van ons huidige FSSC 22000 certificaat naar BRC. Dit omdat Albert Heijn veel met BRC werkt.

Prettig samenwerken

We hebben bij Food Connect de kwaliteitsdienst de laatste jaren met zijn tweeën bestierd en we vallen direct onder de directie. Dat werkt heel prettig. Wij krijgen veel vrijheid, plannen onze eigen werkzaamheden en doen alles zelfstandig. Wat ik ook aantrekkelijk vind is de breedte van de functie. Alles wat met QA en QC van doen heeft ligt bij ons. Je hebt met het hele bedrijf te maken: van klantenservice tot chauffeur, je gaat met bijna iedereen om.

We werken veel samen met productontwikkeling, inkoop en assortimentsbeheer, waar de menu’s per seizoen bedacht worden. Zo ken je de ins en outs van het bedrijf. Verder is het een leuk bedrijf om te werken vanwege de prettige bedrijfscultuur. De organisatie is erg plat en we lopen hier eerder even naar elkaar toe dan dat we een mail sturen. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte voor een dolletje. Er is echt een open sfeer, waarin heel veel kan.

Extern werken we op het gebied van kwaliteit veel samen met de FNLI, een extern laboratorium en een consultancybedrijf dat ons helpt bij audits en het doorvoeren van noodzakelijke wijzigingen in het kwaliteitssysteem. Ik zit bij FNLI in de voedselveiligheidskerngroep en mijn oud-collega zat in de etiketteringskerngroep. Zo pikken we snel de aanstaande wetswijzigingen op. Het externe laboratorium adviseert ons ook op het gebied van microbiologie waar nodig. We worden dus goed gevoed met informatie en hebben in acute situaties snel ondersteuning klaar staan.

Mijn collega heeft helaas besloten haar carrière elders voort te zetten, waardoor ik nu een nieuwe partner zoek om mee samen te werken en we een vacature hebben voor een QA/QC Specialist. Mijn collega werkte 3 dagen, maar door alle ontwikkelingen verwachten we dat we in de toekomst meer uren nodig hebben voor kwaliteit. Zelf werk ik 36 uur en ik zoek een collega voor minimaal 32 uur per week. In de samenwerking met mijn vorige collega zat ik altijd wat meer op het bijhouden van het handboek, maar het is niet gezegd dat dat zo blijft. We zullen met de start van een nieuwe collega kijken wie wat het beste op kan pakken. Ik sta daar open in. En natuurlijk moeten we werk van elkaar over kunnen nemen bij afwezigheid. Het is vooral belangrijk dat we samen schouder aan schouder het werk oppakken en dus goed kunnen samenwerken.

"Samen komen we er wel uit"

De collega treft in mij -denk ik- een open persoon. Ik ben gek op een dolletje, maar werk ook graag hard. Het is fijn als iemand daarin mee kan. Ik hoop daarom iemand te vinden die ook open is en trots op zijn of haar werk. Een vakidioot die net als ik alles wil weten over de levensmiddelen en opzoekt wat hij of zij nog niet weet…dat zou leuk zijn!

Open perspectief op vacature

Het is voor deze rol belangrijk dat je mensen durft aan te spreken, bijvoorbeeld op het naleven van hygiënevoorschriften in de productie. Naast alle eisen en wensen die je aantreft in de vacature, zou het leuk zijn als iemand toevallig wat kennis heeft van diëten en ingrediënten. Mijn oud-collega had een diëtisten-achtergrond en dat was wel handig. Aan de andere kant…het leidde er ook automatisch toe dat ik daardoor meer met het handboek bezig was. Als iemand juist wat meer ervaring met kwaliteitssystemen meebrengt biedt dat mij wellicht meer ruimte om ook met andere zaken bezig te gaan. Dat heeft ook zijn voordelen. We kunnen dus een open perspectief hanteren in onze zoektocht en de inhoud van de functie zoveel mogelijk aan laten sluiten op de competenties en ambities van de

Verpakking Losse Bakjes Food Connect

nieuwe collega. Samen komen we er wel uit. En dat is ook belangrijk met het oog op de toekomst: ik zou immers echt graag een nieuwe collega treffen die erg op samenwerking gericht is!”

Denk jij mogelijk de nieuwe samenwerkingspartner van Roos te kunnen zijn en wil jij jouw carrière als kwaliteitsmedewerker voortzetten bij Food Connect? Of heb je misschien nog vragen over Food Connect of de vacature? Neem dan contact op met Lex van Berkel, Recruitment Consultant bij Professionals in Food via 085-1050125 of per mail: l.vanberkel@professionalsinfood.nl. Hij staat je graag te woord!

Actief in de foodsector en op zoek naar nieuwe collega's? Sluit je aan bij ons netwerk en neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren