Nieuws
Sollicitatietraining studenten HAN Food and Business
Over personal branding en effectief solliciteren
18 feb. 2022Na een periode met veel online gesprekken en afspraken pakt studerend en werkend Nederland langzaamaan de draad weer op met fysieke bijeenkomsten. Sollicitatiegesprekken kunnen steeds vaker op locatie, studenten mogen weer meer naar school, en afspraken kunnen soms ook buiten de deur plaatsvinden. Het kan voor studenten en werkzoekenden ingewikkeld worden om de veranderende omstandigheden van de arbeidsmarkt en het werkveld bij te houden. Daarom wordt Professionals in Food regelmatig benaderd om een training te verzorgen voor studenten, wat we met veel plezier doen.
Op 16 februari waren de tweedejaarsstudenten Food and Business van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) aan de beurt. Martijn heeft daar dit keer de training mogen verzorgen. De focus van de training lag op effectief solliciteren en personal branding, onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn binnen het sollicitatieproces. Gedurende twee sessies van een uur met twee groepen studenten heeft Martijn het gehele sollicitatieproces doorlopen, inclusief de toepassing van personal branding op de verschillende onderdelen. De studenten kregen ook de kans om hun ideeën

hierover te delen tijdens de training en er was uiteraard ook ruimte voor (praktische) tips en vragen.
We wensen alle studenten veel succes met hun zoektocht naar een geschikte afstudeerstage. En mochten jullie nog eens verlegen zitten om wat advies, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! We helpen graag. Overigens hebben wij voor iedereen die de training gevolgd heeft, en voor iedereen die dat niet heeft gedaan, een volledig vrijblijvend te downloaden boekje met sollicitatietips.
Actief in de foodsector en op zoek naar nieuwe collega's? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen!