Recruitment
with care

Nieuws

Werken aan succes in een fijne sfeer

Het groei- en verbeterverhaal van Esro Food Group

19 jul. 2022

In het Brabantse Nuenen, vlakbij Eindhoven, is Esro Food Group gevestigd. Als je het bedrijf nog niet kent, dan heb je ongetwijfeld hun vrachtwagens weleens zien rijden. Er werken momenteel zo’n 160 man, waarvan 125 op productie. In 1978 is het bedrijf gestart met het verwerken van diverse vleesproducten, zoals de rode organen, en het uitbenen van runder- en kalfskoppen Daarnaast werken op zo’n 20 slachterijen een aantal mensen ‘in-house’ die daar de producten voorbewerken voordat ze bij Esro binnenkomen. In Ierland is een handelskantoor gevestigd, waar de diverse soorten vlees wordt verhandeld.

In 2019 fuseerde het bedrijf met de Fayman International Group. Met vestigingen in België, Italië, Ierland, Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, India, Indonesië, Spanje en Zuid Afrika bedient de Esro Food Group momenteel klanten in meer dan 80 landen. En het einde van de groei is nog niet in zicht. Zowel lokaal in Nuenen, als internationaal wordt er stevig uitgebreid. Zo wordt er bij de fabriek in Nuenen een groot stuk aangebouwd, waardoor de productie verder opgeschaald kan worden. Dat leidt niet alleen tot vacatures, maar biedt ook de gelegenheid de processen opnieuw in te

Patrick Van Den Berg Productie Esro Met Logo

richten en waar mogelijk verder te automatiseren. En dat biedt weer mooie kansen voor de Teamleider en Meewerkend Voormannen waarvoor wij momenteel vacatures open hebben staan.

"Niet alleen het werk zelf spreekt me aan, ook de sfeer in het bedrijf vind ik prettig"

Patrick van den Berg, Operations Director bij Esro, vertelt ons na een eerste rondleiding over de productielocatie, over zijn persoonlijke historie bij Esro, over de plannen van dit moment en de mogelijkheden die dit biedt voor de nieuwe leidinggevenden.

“Als vijftienjarig jongetje ben ik hier voor het eerst terechtgekomen toen ik op zoek was naar een bijbaantje. Twee vrienden van mij werkten hier en toen ben ik tijdens vakanties, op de zaterdagen en uiteindelijk ook tijdens avonddiensten hier gaan werken.

Altijd geboeid

Vervolgens kwam ik op mijn 25e, na mijn studie, op het punt dat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik nu wilde gaan doen. Omdat ik hier al bekend was, ben ik hier fulltime begonnen. Ik had dat vooraf niet kunnen voorspellen, maar ben vervolgens nooit meer weggegaan. Eerst begon ik met inpakwerkzaamheden, later hielp ik met uitbenen en vervolgens heb ik eigenlijk bijna alle facetten van het werk doorlopen. Door mijzelf verder te ontwikkelen en door te groeien ben ik nu, zo’n 25 jaar later, verantwoordelijk voor de diverse productielocaties in Nederland en het buitenland.

Ik ben altijd geboeid gebleven door het werk hier. En dat terwijl ik niet het type ben dat graag lange tijd hetzelfde doet. Bij Esro heb je dan ook ontzettend veel dynamiek. Werkelijk geen dag is hetzelfde. Daar komt bij dat het bedrijf zich enorm heeft ontwikkeld in die tijd. Daarbij krijg je in de uitvoering van je werk hier veel vrijheden om zaken naar je toe te trekken en te ontwikkelen en verbeteren, waardoor ik steeds wat anders kon doen. Die combinatie van de constante veranderingen en de uitdagingen die er zijn in het primaire proces vind ik leuk.

Niet alleen het werk zelf spreekt mij aan, ook de sfeer in het bedrijf vind ik prettig. We hebben een kern aan mensen die hier al lange tijd werken en dat werkt fijn samen. Ook onder de arbeidsmigranten is er een vaste groep en van de wisselende krachten zien we dezelfde mensen regelmatig terugkomen. Mensen hebben hier graag iets voor elkaar over. Er is ook aandacht voor de mens achter de werknemer. Daarbij organiseren we natuurlijk ook wat voor verjaardagen, hebben we een vrijdagmiddagborrel en is er regelmatig ruimte voor een grap of om even bijpraten. Het helpt dat onze organisatie vrij plat is, waardoor vrijwel iedereen elkaar kent en je elkaar ook makkelijk aanspreekt. In zo’n sfeer ontstaat ruimte voor eigen initiatief en inbreng. En dat vergroot weer de betrokkenheid bij het bedrijf.

"De inbreng van de mensen die dicht op de productie zitten is heel waardevol"

Die fijne sfeer combineren we met een resultaatgerichte werkwijze. Alles wordt hier gemeten, waardoor we goed zicht hebben op de prestaties. Efficiencyverbetering en klanttevredenheid staan hoog in onze prioriteitenlijst


Vacature van Teamleider en vacature van Meewerkend Voorman

Voor de vacature van Teamleider, en ook voor de vacature van Meewerkend Voorman, geldt dan ook dat ik graag zie dat hij of zij meedenkt over hoe processen verder verbeterd kunnen worden. Omdat de fabriek hier uitbreidt, is nu ook het moment om na te denken over een verbeterde inrichting en automatisering. Daar gaan we de komende tijd mee bezig en de inbreng van de mensen die dicht op de productie zitten is dan heel waardevol.

De vacatures zijn ontstaan vanuit groei. Na de fusie met de Fayman Group zijn we snel gegroeid en dat gaat nog even door. Er zijn diverse productielocaties bijgekomen en in februari openen we onze eerste vestiging in Spanje. Er komt ook nog een vestiging in Ierland bij. Dat maakt dat ik steeds minder tijd heb om in Nuenen te werken, waardoor er ruimte ontstaat

Plaatvriezen Esro

voor nieuwe medewerkers. Het zijn dan ook belangrijke vacatures voor ons bedrijf. We zoeken echt mensen die goed zijn in hun werk en waarop we kunnen bouwen. Een goede invulling van deze rollen heeft een directe invloed op de mogelijkheden die het bedrijf heeft om door te groeien.

"Qua leidinggevende ervaring geldt: het is fijn als je er al wat van hebt, maar we kijken vooral naar talent"

Het is niet zo dat we per se mensen zoeken die al in de vleesindustrie hebben gewerkt. Ervaring in de foodsector is gewenst, vanwege de voorschriften en kwaliteitskaders waarbinnen geproduceerd wordt. Qua leidinggevende ervaring geldt: het is fijn als je er al wat van hebt, maar we kijken vooral naar talent. Ook mensen die een stap naar leidinggeven willen maken maar die ervaring momenteel nog niet hebben spreken we dus graag.

Open vizier

Mensen die ambitieus zijn en zich graag willen ontwikkelen krijgen binnen Esro zeker de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Scholing, doorgroei qua functie, het oppakken van projecten…er zijn altijd legio mogelijkheden. We houden bij de invulling van de vacatures dan ook rekening met de persoonlijke capaciteiten en ambities van medewerkers. Zoals ik het nu zie zullen de voormannen een team van ieder ongeveer 5 medewerkers aansturen op een lijn waar het product gemalen en ingevroren wordt. De teamleider wordt dan verantwoordelijk voor de afdeling die overkoepelend is voor die lijnen en die bestaat uit 10 tot 20 medewerkers. In die samenstelling zullen de voormannen rapporteren aan de teamleider en de teamleider aan de plantmanager. Maar goed, we hebben de mogelijkheid om af te wijken

van die functie-inrichting indien dat beter aansluit bij de capaciteiten van de nieuwe collega’s. Daarom kijken we met een open vizier naar kandidaten.

Omdat je werkt met arbeidsmigranten, zul je jezelf verstaanbaar moeten kunnen maken in het Engels, creatief moeten zijn in het communiceren om jezelf ervan te kunnen verzekeren dat je medewerkers begrijpen wat je van ze vraagt. Daarbij is het ook belangrijk dat je het leuk vindt om in een veranderlijke omgeving te werken. Wij krijgen onze grondstoffen geleverd vanuit slachthuizen en deze gaan na verwerking weer door naar onze klanten. In die keten willen weleens verstoringen ontstaan, waardoor de planning wat verandert. Ook kan het zo zijn dat een uitzendkracht niet op komt dagen of dat er een acuut probleem aan de lijn ontstaat. Dat alles oplossen en in goede banen leiden is de dagelijkse uitdaging van het werk. Daarbij produceren we binnen de BRC-richtlijnen en daarom is het belangrijk dat je toeziet op naleving van de voorschriften voor voedselveilig produceren. Daarbovenop zouden we dus graag zien dat je meedenkt over hoe het beter kan en daarin het voortouw neemt. Het is echt dynamisch mensenwerk, waarbij leiderschapskwaliteiten, organisatorisch inzicht en overzicht belangrijk zijn.

"Scholing is hier geen enkel probleem. We werken daarin bijvoorbeeld ook samen met Foodtech Brainport Helmond"

Ambitieus

Ik zoek collega’s die ambitieus zijn en graag mee willen groeien met ons bedrijf. Daarvoor is het belangrijk dat je op samenwerking gericht bent en graag in de foodsector werkt. Het geeft niet als je nog wat te leren hebt, zowel begeleiding als scholing is hier geen enkel probleem. We werken daarin bijvoorbeeld ook samen met Foodtech Brainport Helmond. Zij zijn op het gebied van scholing binnen de foodsector heel actief. Ik denk echt dat we een mooie uitdaging bieden. Als je het leuk vindt om onderdeel te zijn van een bedrijf dat groeit en vooruit wil, zou ik het wel weten: kom werken bij Esro!”

Wil je meer weten over het werken bij Esro, over de vacature Teamleider of over de vacature Meewerkend Voorman? Neem dan contact op met Sathya van Velzen, recruiter bij Professionals in Food, via 085-1050122 of via s.vanvelzen@professionalsinfood.nl.

Esro Nuenen

Actief in de foodsector en op zoek naar nieuwe collega's? Professionals in Food matcht al bijna 10 jaar food professionals met de mooiste banen. Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen!

Bekijk alle berichten
Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren