Recruitment
with care

Nieuws

Recruitment Consultant Sandra stelt zich voor

En vertelt over haar eerste maanden bij Professionals in Food

08 jul. 2020

Voor haar was het bij aanvang van haar sollicitatie ook een grote vraag: hoe is het om te werken als Recruitment Consultant? Inmiddels weet ze hier al veel over te vertellen. De afgelopen maanden leerde Recruitment Consultant Sandra namelijk de eerste fijne kneepjes van het vak. Nu ze haar eerste successen heeft behaald en er iets van routine in haar werk begint te ontstaan vinden we het de hoogste tijd om haar aan het woord te laten. Zo kan ze zich niet alleen voorstellen aan ‘het grote publiek’, maar ook wat meer vertellen over haar werk voor iedereen die twijfelt of een dergelijke functie bij hem of haar past. Dat doet ze middels een terugblik en een blik vooruit.

“Toen ik solliciteerde op de vacature van Recruitment Consultant had ik weinig kennis van de foodsector. Ik had net mijn hbo opleiding HRM afgerond aan de Fontys hogeschool en zocht een baan binnen mijn vakgebied. Toen ik de vacature bij Professionals in Food zag heb ik snel gereageerd.

Leuk was dat ik binnen een dag na mijn sollicitatie werd gebeld door Ellis. Na deze eerste telefonische kennismaking besloten we een sollicitatiegesprek in te plannen. Dit was volop in coronatijd, dus het werd een gesprek via videobellen. Ik ervoer direct een klik met Ellis en gelukkig bleek dat wederzijds: er volgde een tweede gesprek!

Wat Sandra Drijft

"We reageren snel en doen alles met persoonlijke aandacht. Dat past bij mij"

Dat tweede gesprek zou wel op de vestiging -in Den Bosch- plaatsvinden en met Michiel en Johanna zijn. Helaas kon Johanna op dat moment toch niet naar kantoor komen vanwege corona. Toen heb ik eerst face-to-face met Michiel, directeur, gesproken. Dat was wel fijn, want zo kreeg ik ook een beeld van de werklocatie en de sfeer. Daarna heb ik nog ‘gevideobeld’ met Johanna, zij is recruiter bij ons en met haar werk ik veel samen. Het beeld van een bemiddelaar die gaat voor een persoonlijke aanpak beklijfde ook na deze gesprekken. Iedereen was enthousiast en dus kon ik, vol in coronatijd, aan de slag.

Om mij goed te ondersteunen bij het inwerken, en omdat we op kantoor de ruimte hebben om afstand te houden, ben ik wel direct op kantoor gestart. Van de hele thuiswerkperiode heb ik dan ook weinig meegekregen. En het bevalt uitstekend! Ik ben goed ingewerkt en ervaar dat alle collega’s, ook in Zwolle, bereid zijn te helpen. De sfeer is prettig en we werken goed samen.

Het is fijn te ervaren dat mijn eerste indrukken van Professionals in Food kloppen. We reageren snel en doen alles met persoonlijke aandacht. Dat past bij mij, want ik werk graag hard en vind het belangrijk dat mensen gehoord worden als ze bij ons aankloppen. Juist luisteren en doorvragen zijn goede competenties van mij. Ik wil graag dat iedereen die met mij in contact komt dat als een positieve ervaring beleeft en geef dan ook graag veel aandacht aan zowel mijn opdrachtgevers als de food professionals die zich bij ons aansluiten. Dat is niet alleen een prettige manier van omgaan met elkaar, maar werkt ook heel goed.

Zo heb ik voor een vacature die al wat langer open stond de tijd genomen voor gesprekken met verschillende medewerkers van de afdeling bij de organisatie waar de vacature speelde. Dat gaf me een duidelijk beeld, van de werkzaamheden, maar vooral van wat voor soort persoonlijkheid goed binnen het team zou passen. Zodoende kwam een kandidaat die eerder niet werd uitgenodigd omdat ze op harde criteria onvoldoende in het plaatje paste weer in beeld. Haar opleiding sloot eigenlijk niet aan, maar ze leek me goed te passen in het team. En dat bleek ik goed ingeschat te hebben: na twee gesprekken vol wederzijds enthousiasme werd ze aangenomen. Inmiddels is ze gestart en ook die start is goed verlopen. Dat is toch waar je het als Recruitment Consultant voor doet; een succesvolle koppeling tussen werkgever en food professional creëren.

Het leuke aan mijn baan is namelijk dat ik zowel veel contact heb met de opdrachtgevers in de foodsector als met food professionals. Zo ben ik regelmatig op pad naar bedrijven toe om hen beter te leren kennen. Die bedrijfsbezoeken zijn erg interessant en helpen mij ook bij het krijgen van een duidelijk beeld van de sector. Want eerlijk is eerlijk, ik wist toen ik hier begon nog maar weinig van de Nederlandse levensmiddelenindustrie. Ik had er wel een globaal idee van natuurlijk, maar de verdiepte kennis ontbrak. Nog steeds heb ik dingen te leren hoor, maar ik weet al veel meer dan eerst. En nu ik steeds meer te weten kom, leer ik de sector ook beter te waarderen. Het is gewoon ontzettend interessant om te zien hoe onze levensmiddelen geproduceerd worden en wat er allemaal bij komt kijken om ze voedselveilig in de markt te zetten.

Ook regel ik continu van alles. Van het water geven van de plantjes op kantoor, niet mijn sterkste punt overigens, tot sollicitatiegesprekken van food professionals bij onze opdrachtgevers. Daarbij is een goede verslaglegging vaak belangrijk (voor de plantjes hoeft dat dan weer niet), want een foutje is in ons vak makkelijk gemaakt en kan stevige consequenties hebben. Solliciteren is, net als werven, topsport en door zelf kwaliteit te leveren helpen wij zowel opdrachtgevers als food professionals daarbij.

De komende tijd wil ik nog meer opdrachtgevers en food professionals leren kennen. Door veel opdrachtgevers te bezoeken en samen met hen hun vacatures te vervullen breid ik mijn ervaring uit en kunnen we nog meer food professionals goed van dienst zijn.  Wanneer opdrachtgevers met mij in zee gaan, treffen ze toewijding en persoonlijke aandacht. En mocht een vacature eens wat minder goed lopen of moeilijker te vervullen blijken, dan zal ik samen met hen en met mijn collega’s kijken wat we kunnen doen om daar verandering in aan te brengen. Bijvoorbeeld door creatief naar de criteria te kijken of op zoek te gaan naar alternatieve wervingskanalen en wervingsmethodieken. Uiteindelijk willen we de vacature gewoon altijd vervullen, met een goede kandidaat. We zijn het als de specialist in de foodsector met een groot netwerk min of meer aan onze stand verplicht.

In dat kader nodig ik iedereen uit de foodsector graag uit om contact met mij op te nemen als ze op zoek zijn naar een food professional of naar een baan. Dat kan telefonisch op 085-1050121 of per mail via s.kanters@professionalsinfood.nl. Tot snel!”

Ook aan de slag bij Professionals in Food in Den Bosch of Zwolle? Kom meer over ons te weten en kijk eens wat we allemaal te bieden hebben wanneer je bij ons komt werken. Geen actuele vacature? Geen nood, we ontvangen evengoed graag jouw open sollicitatie. En natuurlijk mag je ons altijd bellen of mailen wanneer je graag direct contact met ons wilt.

Bekijk alle berichten
Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren