Medewerker Specificatiebeheer en Etikettering
In veel vacatures binnen de QA zie je dat er een nadruk ligt op specificatiebeheer en etikettering
Bekijk vacaturesVoor grote handelaren en voor levensmiddelenproducenten met een grote verscheidenheid aan producten ligt er een grote druk op specificatiebeheer. Binnen de industriële keten is het voor de borging van de voedselveiligheid van groot belang dat herkomst en inhoud van de producten goed herleidbaar zijn en dat etiketten voldoen aan de daarvoor opgestelde (internationale) richtlijnen.
Zodoende is er binnen het kwaliteitsmanagement een specialistisch vakgebied ontstaan waarin food professionals werkzaam zijn. In veel vacatures binnen de QA zie je dat er een nadruk ligt op specificatiebeheer en etikettering.

"Je hebt in deze grotendeels administratieve rol vaak veel contact met leveranciers om de juiste grondstofspecificaties te verkrijgen"
Als medewerker specificatiebeheer en etikettering borg je dat de informatie met betrekking tot voedingswaarden in de eigen database up-to-date is en dat etiketten de juiste informatie bevatten, welke op de juiste manier wordt weergeven. Je hebt in deze grotendeels administratieve rol vaak veel contact met leveranciers om de juiste grondstofspecificaties te verkrijgen en met marketing en verkoop om de juiste specificaties van de eindproducten weer te laten geven op de etiketten.
De medewerker specificatiebeheer en etikettering is vrijwel altijd onderdeel van het QA team. Vanwege de focus op een klein maar belangrijk onderdeel van de QA kan de functie vervuld worden door zowel professionals met een food opleiding (levensmiddelentechnologie, food and business) als door professionals die een achtergrond hebben in de voeding en diëtetiek. De functies zijn veelal op hbo niveau, maar we zien ook met regelmaat mbo opgeleide food professionals instromen. Oog voor detail is voor deze functies vaak vereist.
Op zoek naar een vacature in dit segment?
Kijk bij al onze vacatures of kies ervoor om ons een open sollicitatie te versturen.