Recruitment
with care

Testimonial Rens van Baren - Medewerker Specificatiebeheer & Labeling

In zijn rol heeft Rens veel te maken met andere afdelingen, leveranciers en klanten.

Bekijk vacatures
https://vimeo.com/236085362

In april 2020 begon het avontuur bij Zijerveld voor Rens van Baren. Hij had op dat moment na het afronden van zijn opleiding Food Safety aan de Wageningen Universiteit al wat ervaring opgedaan met specificatiebeheer in de kaassector en de baan als medewerker specificatiebeheer en labeling bij Zijerveld vormde daarop een mooi vervolg. Nadat hij begin maart te horen had gekregen dat hij mocht starten, veranderde de wereld snel, waardoor zijn start anders verliep dan vooraf was gedacht. Het maakte de ervaring bijzonder, maar niet minder positief.

Nu, bijna een jaar later, spreken we Rens nogmaals over zijn ervaringen. Hij vertelt graag over zijn werk en hoopt binnenkort weer een nieuwe collega te kunnen verwelkomen.

019 19003 Pif Rens Van Baren Vrijstaand 002

"Wij hebben als afdeling een mooie faciliterende rol"

“Het bevalt heel goed! Ik ben in een leuk team terecht gekomen. Ook werkinhoudelijk is het interessant. We zijn niet alleen bezig ons werk goed te doen, maar kijken ook hoe we onze werkzaamheden verder kunnen verbeteren met het oog op de toekomst. Daar is veel aandacht voor binnen het bedrijf.

Mijn werkzaamheden bestaan aan de specificatiekant vooral uit het ontvangen, verwerken en bijhouden van specificaties. Daarbij bekijk ik wat de voedingswaarden zijn en of het voldoet aan alle wettelijke eisen. Ook sla ik de gegevens op in het systeem. Aan de labelingkant beoordeel ik verschillende etiketten op hun juistheid en of ze conform de geldende wetgeving zijn opgemaakt. Ook zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe etiketten, zodat deze aansluiten bij de klantwensen en voldoen aan de verschillende wettelijke criteria. Binnen het team ben ik nu veel bezig met supermarkten. Daar zien we dat verschillende supers kiezen voor hun eigen verpakkingen, zodat ze zich onderscheiden van de anderen. Wij helpen hen zo hun producten uniek te maken.

Wettelijke eisen veranderen regelmatig en daar moeten wij de etiketten van onze producten dan weer op aanpassen. Er blijven wat dat aangaat ook steeds nieuwe ontwikkelingen. Enerzijds zijn veel zaken met betrekking tot etikettering juridisch vastgelegd, anderzijds is er ook ruimte voor interpretatie, waardoor er toch enige vrijheid overblijft. Daarom is er veel communicatie binnen de organisatie zodat we qua etikettering allemaal op één lijn zitten. Dat levert duidelijkheid naar onze leveranciers en klanten op en een mooi en correct etiket. Voor een bedrijf als Zijerveld, dat een zeer grote variatie aan kaasproducten naar wens van de klant levert, is dat erg belangrijk.  

Wij hebben daarin als afdeling een mooie faciliterende rol. Naast de afwisseling, vind ik dat ook een mooi aspect aan mijn werk. We helpen leveranciers, bijvoorbeeld een kleine kaas-producerende boer, met advies over hoe zij hun etiket moeten opbouwen om hun producten te kunnen verkopen. Het is fijn dat die bedrijven die feedback waarderen en ook graag mee willen werken. Omgekeerd is het ook prettig wanneer wij advies van klanten en leveranciers ontvangen. Zo helpen we elkaar verder.

Hoewel het werk over het algemeen afwisselend en divers is, zijn er ook periodes waarin je veel data moet verwerken. Zeker als je een groot project hebt ben je dan een tijdlang alleen daarmee bezig. Dan zit je achter je computer gegevens in te voeren. Als je dat twee dagen achter elkaar hebt, is dat misschien wat minder.

De cultuur bij Zijerveld zou ik typeren als oplossings-, klant- en toekomstgericht. Als er zich een probleem voordoet wordt er direct gehandeld en pas daarna gekeken naar de oorzaak en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen. Daarbij kijken we ook naar de systemen en hoe we ons daar verder in kunnen ontwikkelen zodat we in de toekomst doelgericht onze klanten wat extra’s kunnen bieden. Zijerveld is continu bezig met vernieuwing en verbetering. De organisatie wil graag vooroplopen. Van medewerkers wordt vanzelfsprekend verwacht dat ze goed hun best doen, maar iedereen krijgt wel de begeleiding, tijd en gelegenheid om zich de vernieuwingen eigen te maken. Er wordt echt fijn samengewerkt.

"Het team groeit lekker door, vandaar dat we ook nu weer een vacature hebben"

Het afgelopen jaar hebben we veel vanuit huis kunnen werken. Dat is snel goed georganiseerd. We werken veel met teams en daar ben ik erg tevreden over. We zijn als team inmiddels met zijn zessen, met een goede balans tussen mensen die al wat langer in dienst zijn en mensen die er minder lang werken. We hebben twee vrouwen en vier mannen momenteel. Het team groeit lekker door, vandaar dat we ook nu weer een vacature hebben. Binnen de groep wordt wel gespecialiseerd, waarbij ieder een focusgebied heeft, maar we moeten wel elkaars werk kunnen overnemen. Ook op dat vlak werken we goed samen.

Ik ben hier begonnen na bemiddeling door Professionals in Food. Daar kijk ik met een positief gevoel op terug. Wat ik fijn vind is dat jullie de tijd nemen voor een open gesprek over het bedrijf en over mij. Jullie kijken goed naar ‘het verhaal om het cv en de vacature heen’. Zo schetsen jullie ook een duidelijk beeld van het bedrijf en de cultuur en hebben jullie aandacht voor mij als persoon en mijn drijfveren. Dat maakte dat ik goed kon inschatten of de organisatie bij mij zou passen.

Ook de begeleiding tijdens het traject was fijn. Na ieder gesprek informeerden jullie hoe het was gegaan. Dat jullie na de plaatsing contact houden waardeer ik ook erg. Er is gewoon veel persoonlijke interesse en die persoonsgerichte aanpak hielp me zeker. Tijdens een sollicitatie heb je toch altijd wat spanning en jullie begeleiding gaf echt een steun in de rug.

Voor mij was het verder prettig dat ik eerst een periode via jullie gedetacheerd werd. Dat gaf nog meer gelegenheid om wat langer te kijken of het echt past. Een proeftijd van een maand is wat dat betreft wat kort, zeker in coronatijd waarin je je collega’s op afstand leert kennen. Een ander positief element vind ik de mogelijkheid die jullie bieden om een goede training te volgen. In april ga ik aan de slag met een training voedselfraude. Dat lijkt me interessant en ik verwacht daarmee ook nieuwe kennis in te kunnen brengen bij Zijerveld. Ik zie dan ook uit naar het vervolg van mijn carrière bij deze mooie organisatie en hoop spoedig de nieuwe collega te kunnen verwelkomen”. 

Actief in de food sector en op zoek naar nieuwe collega's? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen!

Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren