Recruitment
with care

Testimonial - Axxent Masters in Tea BV

Margot Vogel, HR Adviseur bij Axxent, vertelt over haar ervaringen met Professionals in Food

Na positieve ervaringen tijdens een eerdere zoektocht naar een QA Manager, besloot Margot Vogel, HR Adviseur bij Axxent Masters in Tea B.V., om Professionals in Food opnieuw in te zetten voor de werving van een International Sales Manager. Nu de vacature een paar maanden terug is vervuld, was het tijd voor een evaluerend gesprek.

Wij vroegen Margot naar haar ervaringen en zij vertelt dat de samenwerking goed bevalt: ‘Ik ben van mening dat bij een partnerschap initiatief van twee kanten moet komen. Door de persoonlijke benadering en door kritisch naar elkaar te kijken ontstaat er geen ruis over wat er verwacht wordt. Dat is één van de dingen die ik waardeer in onze samenwerking. De heldere communicatie en vele tussentijdse contactmomenten zijn erg waardevol.’

Axxent

"Ik heb niks met cv’s die zomaar over mijn bureau geslingerd worden."

Margot is zeer ervaren op het gebied van het selecteren van geschikte kandidaten en kan het zorgvuldige traject dat Professionals in Food hierbij hanteert dan ook waarderen. ‘Vooral voor organisaties die weinig ervaring hebben op het gebied van kandidaatselectie kan ik begrijpen dat de meerwaarde, die Professionals in Food levert, onmisbaar is. Zelf heb ik niets met cv’s die zomaar over mijn bureau geslingerd worden. Jullie voorzien in een uitgebreid kandidaatprofiel en stellen mij zo in staat mijn vragen over de kandidaat aan jullie mee te geven voorafgaande aan het selectiegesprek, dat jullie met de kandidaat voeren. 

Op die vragen komt vervolgens in het gespreksverslag een antwoord. Hierdoor heb ik voordat de kandidaat bij mij op eerste gesprek komt al een behoorlijk uitgebreid kandidaatprofiel.’

Verbeterpunten heeft Margot ook. Zo werd voor de bemiddeling van de vacature een talentvolle, maar jonge recruitment consultant ingezet. Margot merkte dat de recruitment consultant niet altijd de totale context zag waarin de positie moest worden geplaatst. Voor een meer ervaren consultant was dat mogelijk anders geweest. Om die reden was er misschien wat meer afstemming nodig.

"Het is fijn dat de verslagen van Professionals in Food een diepere laag van de kandidaat raken."

Evengoed werd de vacature op adequate wijze vervuld. Margot geeft dan ook aan: ‘Ik zou Professionals in Food zeker opnieuw inzetten voor een vacature, omdat Professionals in Food een fijne sparringpartner is en veel contacten heeft in de voedingsmiddelenbranche.’ Of ze dat opnieuw op exclusieve basis zal doen, weet ze nog niet. Margot laat die keuze afhangen van de situatie. 

‘Wanneer een functie snel ingevuld moet worden vind ik het fijn input te hebben van meerdere bedrijven. Bij een functie waar de invulling wat langer mag duren en het ook belangrijk is om een specifiek profiel te vinden, is het fijn om op exclusieve basis te werken. Bij een vacature op exclusieve basis wordt onze bedrijfsidentiteit beter weergegeven in de vacature. Dit maakt het een stuk aantrekkelijker te solliciteren, omdat je weet welke organisatie je gaat vertegenwoordigen.’ 

Ben je werkgever in de foodsector en wil je zelf ervaren hoe het is om met ons samen te werken? We komen graag eens langs voor een kennismaking. Neem daarom gerust telefonisch contact op voor het plannen van een afspraak of stuur ons een bericht.

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren