Recruitment
with care

Testimonial – Cêlavíta

Professionals in Food heeft meerdere vacatures voor Cêlavíta vervuld

Voor onze opdrachtgever Cêlavíta te Wezep hebben wij de zoektocht naar een QC Medewerker afgerond. Inmiddels heeft Professionals in Food meerdere vacatures voor Cêlavíta vervuld. Dennis ten Thije, toenmalig Manager Quality Assurance, vertelt over zijn ervaringen.

Dennis is zelf via Professionals in Food (PiF) bij Cêlavíta aan het werk gegaan en was dus bekend met Professionals in Food toen hij op zoek ging naar een QC medewerker. “We hebben niet specifiek voor Professionals in Food gekozen, het gaat er om wie de goede kandidaten voorstelt.”

Logo Celavita Retina

“De profielschetsen van Professionals in Food hebben een toegevoegde waarde”

Om kandidaten te introduceren stuurt PiF profielschetsen van de kandidaten naar de opdrachtgevers met daarin hun bevindingen. “De profielschetsen zijn goed en kloppen. Het is goed dat er aandachtspunten voor ons als bedrijf in staan. Dit maakt het eerste contact met de kandidaat beter omdat je dieper kunt starten,” aldus Dennis. “Uit een cv kun je afleiden wat iemand kan en tijdens het gesprek merk je of dit klopt. De profielschetsen van Professionals in Food hebben een toegevoegde waarde. Ze lichten de persoonlijke kant van iemand toe, wat zijn of haar motivatie is en wat voor iemand het is.” Het beeld geschetst door Professionals in Food komt volgens Dennis overeen met het beeld dat ze hebben na een gesprek met een kandidaat.

De snelheid van het traject is een belangrijk punt voor Cêlavíta. Hierdoor is het wervingstraject anders verlopen dan standaard het geval is. De profielschets van de kandidaten is wel door Professionals in Food gedaan, maar via de telefoon of via een webmeeting. Vervolgens heeft Cêlavíta de kandidaten gesproken. Normaal komen de kandidaten eerst op kennismakingsgesprek bij Professionals in Food. “Bij de eerste reeks voorgestelde kandidaten zat de geschikte kandidaat er niet tussen. Professionals in Food schakelt dan direct door en binnen 2 tot 3 dagen stellen ze een nieuwe kandidaat voor die binnen het team past en die de juiste instelling heeft.”

“Vergeleken met andere bureaus is de communicatie met Professionals in Food het meest intens, er wordt vaak gebeld en met elkaar afgestemd. Dit is niet het geval bij kandidaten die direct solliciteren of die via een ander bureau voorgesteld worden. Daar zit de klik. Jullie kennen Cêlavíta zo langzamerhand behoorlijk goed en weten vanuit kwaliteitsoogpunt wat ik zoek”.

Terugkijkend op het traject is Dennis tevreden. “Er was een open en snelle communicatie en we konden vrij kort schakelen. Als rapportcijfer vind ik een 8 wel een mooi cijfer.”

“Vergeleken met andere bureaus is de communicatie met Professionals in Food het meest intens, er wordt vaak gebeld en met elkaar afgestemd."

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren