Testimonial - Caldic
Begin 2021 kwam Professionals in Food in contact met Caldic Ingrediënts Benelux. Zij waren namelijk op zoek naar een R&D medewerker Food. Een destijds nieuwe functie binnen het bedrijf, die in eerste instantie op uitzendbasis werd vervuld. Een aantal maanden later heeft deze kandidaat zich meer dan bewezen. In januari 2022 trad de medewerker dan ook in vaste dienst bij Caldic. Reden voor ons om samen met interim HR business partner Timo Redeker terug te blikken op dit proces.
Van uitzendbasis naar vast contract
Caldic Ingrediënts Benelux houdt zich bezig met de productie en distributie van ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. In 2020 betrok de organisatie een mooie nieuwe productielocatie. Door de bijkomende integratie van afdelingen en werkzaamheden binnen QSHE en R&D is de vacature voor R&D medewerker Food ontstaan. Timo hierover: “De afdelingen QSHE en R&D zitten in één ruimte binnen ons kantoor. Er zit dan ook wel wat overlap tussen deze afdelingen en er ontstond de vraag of hier niet nog een aanvullende rol nodig was. Na een periode van twijfels is uiteindelijk de knoop doorgehakt om deze rol tijdelijk op uitzendbasis in te vullen, omdat op dat moment nog niet duidelijk was of er permanent behoefte aan was. Doordat de R&D medewerker Food haar meerwaarde binnen het bedrijf heeft getoond, kwam vervolgens ook het permanente plaatje. Zij heeft aangetoond, “Hé dit is echt nodig” en daarom is er eind vorig jaar gevraagd of ze permanent zou willen blijven. We konden haar toen versneld overnemen. Als iemand de rol niet goed zou hebben ingevuld, krijg je een hele andere discussie.”

“Ik kreeg het gevoel dat jullie echt geïnteresseerd zijn en ervoor gaan. Die combinatie maakte dat we de samenwerking zijn aangegaan”
Waarom de keuze op Professionals in Food viel weet Timo nog goed. “Het was de eerste keer dat we met Professionals in Food in zee gingen. We hebben ook naar andere bureaus gekeken, maar op basis van jullie website dacht ik: “Hé, volgens mij zou dit moeten werken”. We hadden inmiddels al een doortimmerd functieprofiel waarmee we het gesprek aan konden gaan. Het is fijn als je dan de juiste vragen krijgt. Ik kreeg het gevoel dat jullie echt geïnteresseerd zijn en ervoor gaan. Die combinatie maakte dat we verder zijn gegaan in de samenwerking.”
Open communicatie met wat tegengas
Het vervolg van de samenwerking verliep erg prettig. Timo vertelt hierover: “Het contact was frequent en kandidaten werden met redelijke frequentie aangedragen. De kandidaten die werden voorgesteld lagen ook echt in de buurt van wat we zochten. Er zat ook altijd een begeleidend verhaal bij waardoor je een beter beeld krijgt van de kandidaat. Meestal sloot het geschetste beeld goed aan, maar soms waren we het ook niet eens met dingen. Dat is niet erg. Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat er geen tegengas wordt gegeven en daar zit ik ook niet op te wachten. De profielen waren goed doorgrond en je kon merken jullie het goed hadden besproken. Zo voorkom je dat je er tijdens een gesprek achter komt dat bepaalde verwachtingen niet overeenkomen waardoor iemand afhaakt. We hebben kandidaten gekregen die er ook echt voor wilden gaan. Dat je soms dingen dan wat anders ziet hoort er ook bij. Die openheid tussen beide partijen is
fijn, dan merk je ook dat er echt commitment is.”
Timo is erg blij met het uiteindelijke resultaat: een nieuwe collega in vaste dienst die haar werk goed doet. “Uiteindelijk is onze R&D medewerker bij ons in vaste dienst gegaan. Ze vervult haar functie goed en pikt het goed op. Het is belangrijk dat je wel wat hebt met voeding, R&D en policies omtrent hoe je met voeding omgaat voor de functie. Dat gaat heel goed. Ze stelt de vragen waardoor je merkt van: “Hé, je wilt het ook echt weten”. Wij vinden het fijn om te zien dat zij al vrij snel in de praktijk heeft bewezen van toegevoegde waarde te zijn.“
Samenvattend heb ik de samenwerking als prettig ervaren. Er zijn geen grote dingen waar ik op kan komen die anders hadden gekund. Dan zou het echt gaan om details, maar die kan ik me niet herinneren. Ook het stukje over de afwikkeling om haar eerder over te nemen ging goed. Al met al is het gewoon prima verlopen. Als ik steekwoorden moet noemen over onze samenwerking dan zouden dit ‘professioneel’, ‘voldoende aandacht’, ‘snappen wat wij willen’ en ‘doorpakken met het aanbod van kandidaten’ zijn. Dat zijn wel echt belangrijke dingen voor mij. Ik snap dat het bij sommige functies wat langer kan duren, maar als je merkt dat iemand niet de juiste dingen doet of dat de focus weg is dan gaat het niet goed. Die communicatie en afstemming is belangrijk en dat is bij Professionals in Food uitstekend in orde.”
Op zoek naar collega's in de foodsector en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een bericht.