Recruitment
with care

Testimonial - Fonterra

Fonterra stond wel open voor een nieuwe, frisse samenwerking.

Voor Fonterra, een Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming met het Europese hoofdkantoor in Amsterdam, een eigen fabriek in Heerenveen en een aantal Joint Ventures in Europa, verzorgde Professionals in Food de werving van een Senior Quality Assurance Coördinator. Dat is een internationaal georiënteerde kwaliteitsrol waarin Engels de voertaal is. Het werd een mooi en intensief wervingstraject, waarin beide partijen prettig met elkaar samenwerkten. Monique van der Heijden, QA, Technical & Food Safety Manager EMEA , leidinggevende van het QA team binnen Fonterra, deelt haar ervaring.

Monique is via een collega bij Professionals in Food terechtgekomen. Die collega had bij een vorige werkgever een positieve ervaring met Professionals in Food. En Fonterra stond wel open voor een nieuwe, frisse samenwerking. “Tenslotte heeft een nieuw bureau weer een ander netwerk met andere kandidaten in het bestand”, aldus Monique.

Fonterra Logo

“Met name het stuk communicatie over kandidaten en over de voortgang van de werving was heel erg plezierig."

“Het was in het begin even aftasten, vervolgt Monique haar verhaal. In het algemeen belooft namelijk elk bureau de geschikte kandidaat te vinden. En omdat de rol die wij hadden toch uniek is, is het in het voortraject met name lastig of de soft skills voor de rol goed begrepen worden. Maar gaandeweg kon ik wel beter aangeven wat wel of niet belangrijk was en werden er door jullie goede vragen gesteld waardoor er steeds een beter profiel werd gevormd.”

De wekelijkse calls tussen Fonterra en Professionals in Food hebben er voor gezorgd dat er een goede afstemming plaatsvond. Hierdoor werd uiteindelijk goed duidelijk naar wat voor een kandidaat Fonterra precies op zoek was. Daar ging dus wel wat ‘aftasten’ aan vooraf. Op basis van cv waren er wat kandidaten welke niet volledig aan het profiel voldeden. Maar door deze toch op gesprek te vragen, konden we met Professionals in Food het profiel steeds beter afstemmen. Door met iemand te spreken, haal je er veel meer uit dan wanneer je alleen op cv en profielschets beoordeelt.

De profielschetsen bleken behoorlijk goed aan te sluiten bij wat ze zelf in de gesprekken heeft ervaren. Monique is dan ook zeer te spreken over de wijze waarop Professionals in Food haar kandidaten presenteert. Vooral de zorgvuldige analyse waarin ook kritische noten niet worden geschuwd, spreekt haar aan. Ook de afstemming gedurende het wervingstraject in het algemeen kan op haar goedkeuring rekenen. Monique hierover: “Met name het stuk communicatie over kandidaten en over de voortgang van de werving vond ik heel erg plezierig. Ook al waren er een keer een week geen nieuwe kandidaten, dan vond ik het tóch fijn om een statusupdate te krijgen. En dat was ook steeds het geval.”

Het enige verbeterpunt dat Monique aan Professionals in Food wil meegeven, is de taal van de website. Aangezien Fonterra ook internationaal zoekt, zou het prettig zijn als de site van Professionals in Food ook in het Engels beschikbaar was. Een Nederlandse website is lastig voor niet-Nederlandse kandidaten, ook al is de vacature in het Engels opgesteld. Dan is solliciteren wel goed te doen, maar blijft het lastig te ontrafelen wat Professionals in Food nu eigenlijk voor bedrijf is.

“Omdat de werving zo succesvol is verlopen, zou ik Professionals in Food als cijfer gewoon
een 9 geven. Tenslotte kan je een 10 nooit geven, hè?!”

Met het oog op een eventueel vervolgtraject stelt Monique Professionals in Food zeker opnieuw te zullen inzetten. Enthousiast zegt ze: “Ja! En dan zou ik dat weer doen op basis van exclusiviteit, dus op dezelfde wijze. Want in dit proces is het eigenlijk uitbesteden, maar het is zeker ook een stuk ontzorgen omdat de eerste selectie voor ons wordt gedaan.”

Professionals in Food wordt door Monique omschreven met de volgende kernwoorden: communicatief, transparantie, goede begeleiding van het proces, juistheid en oprechtheid naar kandidaten toe. Monique verduidelijkt: “Niet alleen naar de kandidaat die we hebben aangenomen, maar ook naar de anderen toe heb ik het idee dat het goed verlopen is. En de kandidaten hadden dat ook. Het was gewoon een fijne samenwerking met Professionals in Food.”

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren