Recruitment
with care

Testimonial - Foppen

“Als opdrachtgever verwacht je dat er zo snel mogelijk cv’s jouw kant op komen; dat je weet dat er beweging in zit. Dat werkt prettig samen.”

In de zoektocht naar een Afdelingschef heeft het bedrijf Foppen Paling & Zalm uit Harderwijk er voor gekozen om Professionals in Food in te zetten. Theo Thijssen, Productiemanager bij Foppen Paling & Zalm, vertelt hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

Maxime Quax, vestigingsmanager van Professionals in Food Den Bosch, was al een bekende van Theo. Toen Theo het telefoonnummer van Maxime wilde opzoeken via google, zag hij dat Professionals in Food ook een vestiging in Zwolle heeft. Aangezien dit vanuit Harderwijk veel dichterbij is, heeft Theo meteen rechtstreeks contact met vestiging Zwolle opgenomen.

Foppen Bw

"Op de vraag of Foppen Paling & Zalm in de toekomst Professionals in Food opnieuw zou inzetten, antwoordt Theo volmondig ‘ja’."

Voor Foppen Paling & Zalm was het aan het begin van de nieuwe samenwerking heel belangrijk dat ze op korte termijn een aantal voorstellen met goede kandidaten zouden ontvangen. Kandidaten met voldoende aanknopingspunten waarbij ze het gevoel hebben ‘die gaan we uitnodigen voor een gesprek’. Theo kijkt tevreden terug op het verloop van het traject voor het vinden van een afdelingschef. “Op zich verliep dat heel goed. Er kwamen al heel snel kandidaten binnen, in mijn beleving zelfs dezelfde week al. Ik kreeg meerdere cv’s en daarvan paste meer dan de helft van de kandidaten goed met waar we naar op zoek waren, dus dat vind ik een mooie score. En de voortgang heb ik zeker als prettig ervaren.”

Ook over de verdere communicatie is Theo tevreden. We hebben een geschikte kandidaat gevonden. Theo omschrijft Professionals in Food met de volgende steekwoorden: “Kennis van de foodmarket; snelle respons; goede kandidaten en een goede afwikkeling van de procedure.” Over suggesties ten aanzien van verbeteringen kan Theo niet zo 1, 2, 3 iets noemen. Wel geeft hij aan: “Professionals in Food doet zelf ook altijd een intake met de kandidaat. Dat is goed, maar dat maakt voor mij niet het verschil of ik iemand wel of niet uitnodig. Ik vraag me af of dat dan de doorlooptijd niet vertraagt. Als ik een cv van iemand zie, kan ik zelf goed inschatten of ik deze persoon wel of niet voor een gesprek uitnodig. Ik heb bijvoorbeeld nergens gemerkt dat er een discrepantie zat tussen jullie conclusie en mijn conclusie. Ik kan me voorstellen dat het voor veel bedrijven een meerwaarde is om een uitgebreide profielschets van kandidaten te krijgen, maar het had voor mij niet gehoeven.”

"Vanwege de positieve ervaring in het eerste traject hebben wij Professionals in Food al meteen weer ingeschakeld."

Op de vraag of Foppen Paling & Zalm in de toekomst Professionals in Food opnieuw zou inzetten, antwoordt Theo volmondig ‘ja’. Hij vervolgt zijn verhaal met: ”vanwege de positieve ervaring in het eerste traject hebben wij Professionals in Food al meteen weer ingeschakeld. We waren tevreden, dus waarom dan verder zoeken naar een andere partij? De enige twijfel die ik in het vervolgtraject had, lag bij de soort in te vullen functies, namelijk die van operator en een technische functie. Die zitten niet midden in jullie ‘behang’. Die eerste zit aan de onderkant en de andere aan de rechterkant. Dus de enige twijfel die ik had is ‘passen deze vacatures wel bij jullie bureau?’ Maar dat gaan we de komende tijd zien en ik hoop dat jullie ook die voor ons positief gaan invullen.”

Cookie instellingen

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren