Testimonial Nanna Versteeg - Laborant
Ze moet veel staan, maar toch vindt ze haar werk leuk. Nanna vertelt waarom.
Bekijk vacaturesSinds half september 2019 werkt Nanna Versteeg bij Mérieux NutriSciences te Ede op het laboratorium. We spraken haar tijdens een bezoek aan haar werkplek over haar werk en de bemiddeling door Professionals in Food. Het werd een prettig, open, no-nonsense gesprek.
“Het werk bevalt goed, maar het is wel wennen. Ik was bijvoorbeeld niet gewend de hele dag te staan. Maar het werk is erg leuk en onderling is het gezellig. Ik ben ook goed opgenomen in de groep. Hoeveel mensen dat precies zijn vind ik nog wat lastig in te schatten, omdat de groep ook verdeeld is over verschillende werkzaamheden, zoals het inwegen, het enten en het gieten.

"Gelukkig kan de radio aan"
Als het druk is staan er een man of 10 bij het inwegen en heb je er vier of vijf bij het enten lopen en dan nog 2 of drie bij het gieten. Hoeveel mensen er aan de slag zijn wisselt nogal. Gistermorgen was er maar één ploeg aanwezig. Het kan in zo’n geval zo zijn dat je een tijdje ergens in je eentje staat. Dat is dan niet zo gezellig, maar gelukkig kan de radio aan.
Na mijn start begon ik bij het inwegen. Daarna ga je nog het enten doen en uiteindelijk ook het gieten. Je wordt er stap voor stap op ingewerkt. Bij het ‘gewone’ inwegen krijg je monsters die je in een bepaalde hoeveelheid moet afwegen en dan verdunnen. Die gaan daarna door naar het enten of blijven in het stukje waar ik bezig ben omdat het meteen stoven ingaat.
Momenteel leer ik ook met andere middelen te verdunnen en daar zit ook een stukje incuberen bij in. Uiteindelijk ga ik ook het incuberen op het laboratorium bij het inwegen doen. Dat betreft dan producten die wel ingewogen zijn, maar niet geënt hoeven te worden. Die monsters gaan dan rechtstreeks de incubatie in. Vervolgens wordt alles bij elkaar gezet en voorzien van de juiste labels. Ook daar kijk ik nu mee en word ik voorzichtig aan op ingewerkt. Ik blijf me zo dus lekker ontwikkelen.
Vandaag keek ik voor het eerst ook mee op het MVC (monster verdeel centrum). Mogelijk werk ik straks in een soort combinatierol zowel op het MVC als op het laboratorium. Dat is wel prettig, want op het MVC hoef je niet de hele dag te staan. Dat er straks wat afwisseling zit tussen zitten en staan maakt het werk minder vermoeiend.
Ik ben 54 en één van de oudsten op het laboratorium. De rest is half 20 tot begin 40. Het werken met zo’n jonge groep vind ik leuk. Soms vraag ik me weleens af: “waar hebben ze het nu over?”, maar dat geeft juist voer tot leuke gesprekken en houdt me jong.
De bemiddeling via Professionals in Food is heel snel gegaan. Toen ik bij jullie op gesprek kwam hoorde ik direct al het goede nieuws dat ik ook bij Mérieux NutriSciences op gesprek mocht. Vlot daarna ging ik dan ook daar op gesprek. Het duurde toen iets langer voordat ik hoorde dat ik mocht starten. Gelukkig was het goed nieuws en kon ik, nadat ik het vrijwilligerswerk dat ik altijd deed goed had afgerond, snel starten. Ik werk nu nog steeds wel als vrijwilliger, maar door het werk dus wel wat minder.
De duidelijke informatie en het goede gesprek over het bedrijf en wat ik kon verwachten van de functie waardeer ik zeer in jullie bemiddeling. Ook dat jullie na mijn start bellen om te informeren hoe het bevalt vind ik erg fijn. Ik heb eigenlijk al het contact als fijn ervaren, zowel tijdens de bemiddeling als naderhand. Als ik nadenk over wat er nog beter kan, dan weet ik eigenlijk zo niets te benoemen. Mijn ervaring met Professionals in Food is steeds gewoon goed geweest en dat is het nu nog.”
Wil jij aan de slag als laborant in de food sector? Stuur ons dan een open sollicitatie of neem contact met ons op!