Recruitment
with care

Flevoland

Flevoland heeft relatief veel ‘nieuwe’ levensmiddelenindustrie

Met de drooglegging van een deel van de Zuiderzee ontstond het grootste kunstmatige eiland ter wereld (de Flevopolder) en in 1986 een nieuwe provincie: Flevoland. De Flevopolder is efficiënt ingericht met veel landbouwgrond. Lelystad is de hoofdstad en Almere kent de meeste inwoners; waaronder veel forenzen werkend in Amsterdam.

Als jongste provincie van Nederland heeft Flevoland relatief veel ‘nieuwe’ levensmiddelenindustrie. In en rond Almere en Lelystad zijn enkele aansprekende bedrijven gevestigd, waaronder de producent van ‘goede bacteriën’ Yakult. Verder tref je er, onder andere in Zeewolde en Dronten, ook aardappelverwerkers, maaltijdproducenten, vleesverwerkers en kaasopslag- en handelshuizen.

"In de regio Noord-Oostpolder wordt het plaatsje Urk gedomineerd door de visverwerkende industrie"

In de regio Noord-Oostpolder wordt het plaatsje Urk gedomineerd door de visverwerkende industrie. In Emmeloord is NAK gevestigd, een organisatie die veel onderzoek doet naar aardappelen en die daarnaast ook veldkeuringen uitvoert. Hoewel Flevoland geen koploper is qua aantal vacatures in de regio, kun je er goed carrière maken als productiemanager food, kwaliteitsmanager, analist of als accountmanager in de visindustrie. 

De Aeres hogeschool in Almere en Dronten biedt levensmiddelenopleidingen op hbo niveau waarmee je een goede start kunt maken als food professional. Aeres mbo in Almere biedt enkele opleidingen gerelateerd aan de voedingsmiddelenindustrie en zou dus een mooie kans kunnen bieden om op mbo niveau een carrière in de food aan te vangen.

Ben je benieuwd naar specifieke levensmiddelenvacatures of wil je meer weten over de carrièremogelijkheden in de food industrie in Flevoland? Bel ons voor een oriënterend gesprek of laat je gegevens achter op de site en wij bellen jou.