Recruitment
with care

Zeeland

Van oudsher verdienden de Zeeuwen hun brood met visserij en akkerbouw

Zeeland mag dan wel het laagste aantal inwoners hebben van Nederland, in de zomers is het er altijd vol. De regio is met zijn mooie kustlijnen een grote trekker van toeristen uit binnen-en buitenland.

De hoofdstad is Middelburg. Toerisme is nu een belangrijke bron van inkomsten, maar van oudsher verdienden de Zeeuwen hun brood met visserij en akkerbouw.

"In Vlissingen vind je laboratorium opleidingen op mbo en hbo niveau, waarmee je mogelijk een positie kunt verwerven op een levensmiddelenlaboratorium"

Het zal weinigen dan ook verbazen dat in Zeeland de visindustrie de boventoon voert van de sectoren in de levensmiddelenindustrie, op enige afstand gevolgd door de aardappelindustrie, groente- en fruittelers, de vleesindustrie en grondstoffenleveranciers. Hoewel de foodsector belangrijk is voor de provincie Zeeland, zijn er in deze regio minder vacatures dan elders in het land. In absolute zin is de sector namelijk nog altijd vrij klein.

Buiten een aantal vakopleidingen (bijv. een bakkersopleiding) vind je dan ook geen food opleidingen in Zeeland. Wel vind je in Vlissingen laboratorium opleidingen op mbo en hbo niveau, waarmee je mogelijk een positie kunt verwerven op een levensmiddelenlaboratorium.  

Wil je meer weten over de actuele carrièremogelijkheden in Zeeland of ben je geïnteresseerd in specifieke levensmiddelenvacatures in de regio? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter en wij bellen jou.

Vacatures in Zeeland